top of page

Έλληνες Vegan ΥouΤubers Που Αξίζουν το Subscribe Σου.

Updated: Oct 9, 2020


Beets me


Είμαι ο Κωνσταντίνος ιδρυτής του vegan food-blog Beets me και του αντίστοιχου καναλιού στο Youtube. Το ταξίδι μου στο βιγκανισμό ξεκίνησε το 2008, ενώ η σχέση μου με τη μαγειρική ξεκινάει από την πολύ μικρή ηλικία των 7 ετών όταν ξεκίνησα να κάνω και τα πρώτα μου ολοκληρωμένα γεύματα.

Η αγάπη μου για την κουζίνα, θα έλεγε κανείς πως μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ στα χρόνια που είμαι βίγκαν, μιας και ο σχετικός "περιορισμός" στα υλικά με έβαλε στη διαδικασία να πειραματιστώ ακόμα πιο πολύ και να ανακαλύψω γεύσεις και υλικά που πριν δεν είχα φανταστεί ότι υπήρχαν. 

Η μεγάλη μου αυτή αγάπη για τη βίγκαν κουζίνα και η ανάγκη μου να μοιραστώ όλα αυτά που έμαθα μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια με οδήγησαν στη δημιουργία του vegan food-blog Beets me και του καναλιού μου στο Youtube τον Μάρτιο του 2019. Από τότε σταθερά κάθε εβδομάδα ανεβάζω από δυο συνταγές στο blog και μια συνταγή στο Youtube.


Το περιεχόμενο στο κανάλι είναι συνταγές 100% vegan, σε βιντεάκια κάτω των 7 λεπτών.

Η αρχική σκέψη και φιλοσοφία πίσω από τα βίντεο ήταν απλά, εύκολα και κατανοητά βίντεο που να συνοδεύουν τις συνταγές του blog μιας και πολλές φορές βοηθάει να βλέπουμε την εκτέλεση μιας συνταγής. Επίσης ένα βίγκαν κανάλι μαγειρικής ήταν κάτι που έλειπε εκείνη τη χρονική περίοδο από την Ελλάδα, οπότε ήταν και η κατάλληλη στιγμή για να γίνει.


Πλέον,υπάρχει η σκέψη τα βίντεο να γίνουν σε μορφή μίνι επεισοδίων μαγειρικής, και αν όλα πάνε καλά θα το δούμε αυτό με τη νέα σεζόν από το Σεπτέμβριο. Το σίγουρο πάντως είναι πως συνεχίζω με αμείωτο ενθουσιασμό όλη αυτή την προσπάθεια μιας και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την τόσο θετική ανταπόκριση του κόσμου βίγκαν και μη! YOUTUBE

BLOG

INSTAGRAM

FACEBOOKVeggie Savvy


Γειά σας! Είμαι η Μαρία από το Veggie Savvy και το Veggie Savvy αλά

Ελληνικά. Πριν τέσσερα χρόνια 'έπεσα' τυχαία πάνω στο ντοκιμαντέρ

Earthlings στο YouTube. Στα suggested δίπλα ήταν το 'best speech' του

Gary Yourofsky. Παρακολούθησα και αυτό στο καπάκι και κάπως έτσι έγινα

vegan εν μια νυκτί. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι παρόλο που αγαπούσα τόσο πολύ τα ζώα, δεν έκανα ποτέ την σύνδεση με τι υπάρχει στο πιάτο μου. Από εκείνη την

ημέρα, η ελευθερία κάθε ζώου στον πλανήτη έγινε σκοπός ζωής.


Μέσα σε μια εβδομάδα είχα έτοιμο το blog μου (www.veggiesavvy.com) και έτσι ξεκίνησα την ακτιβιστική μου δράση. Στην πορεία ενημερώθηκα και για θέματα περιβάλλοντος και ίδρυσα το vegan eco shop thebuddhaisland.com. Μετά ασχολήθηκα περισσότερο με τα social media και ιδιαίτερα με το Facebook και το Instagram και τώρα ήρθε η σειρά του YouTube.


Ξεκίνησα με το Αγγλικό μου καναλι (Veggie Savvy) με εύκολες vegan συνταγές, vlogs και vegan lifestyle videos. Και θέλοντας να έρθω πιο κοντά στο vegan κοινό Κύπρου και Ελλάδας και να εμπνεύσω περισσότερα άτομα ξεκίνησα και ελληνικό κανάλι (Veggie Savvy αλά Ελληνικά) που θα περιλαμβάνει reviews προϊόντων, supermarket finds, vegan lifestyle και

άλλα πολλά.


Τους τελευταίους μήνες έχω ενταχθεί στην ομάδα του Vegan 22 Greece ως μέντορας, ευχόμενη να βοηθήσω όσα περισσότερα άτομα μπορώ με την μετάβαση τους στον vegan τρόπο ζωής. Ευελπιστώ πως αν όλοι κάνουμε το κομμάτι μας με ότι ικανότητες έχουμε, είτε αυτό λέγεται μαγειρική ή ακτιβισμός δρόμου ή social media, θα έχουμε ένα καλύτερο αύριο.Make The Connection - Choose Compassion


YOUTUBE

Veggie Savvy (αγγλικά)

Veggie Savvy αλά ελληνικά

INSTAGRAM

Vegan Eco Shop: https://www.thebuddhaisland.com/

BLOG: https://veggiesavvy.com/


Social Spirit Greece


Με λένε Μιχάλη Δημητρουλάκη.

Ζω στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κρήτη. Σπούδασα Επικοινωνιολογία, Οινολογία, Θεολογία, Θρησκειολογία και

Κοινωνιολογία της Θρησκείας και κάνω ένα διδακτορικό με αντικείμενο την

τελευταία.


Πνευματικά είχα σύντομο φλερτ με την αθεΐα και τον αγνωστικισμό, για να καταλήξω σίγουρα μπερδεμένος θρησκευτικά αλλά με τον ρομαντισμό να δηλώνω Χριστιανός με έναν βαθύ συναισθηματισμό. Μέσα από όλη αυτή την αναζήτηση προβληματίστηκα γιατί λέγονται πολύ λίγα για τα δικαιώματα των ανθρώπων στον θεολογικό χώρο αλλά σχεδόν τίποτα για τα μη ανθρώπινα ζώα!

Πολύ δειλά και μονομερώς γίνονται λίγες φορές κάποιες αναφορές στα έμφυλα ζητήματα και στα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα δικαιώματα των μη ανθρώπινων ζώων ούτε λόγος.


Κι έτσι ξεκίνησα να γράφω κάποια πράγματα στο blog μου socialspirit.webnode.gr. Μετά από παραινέσεις φίλων και αναγνωστών του blog, ξεκίνησα πολύ πρόσφατα το κανάλι Social Spirit Greece στο You Tube. Είναι πολύ συγκινητικό και τεράστια τιμή για μένα να βλέπω τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση για την πνευματική διάσταση των θεμάτων που

θίγω όχι μόνο εκ μέρους όσων δηλώνουν θρησκευόμενοι!


Ο δρόμος του χριστιανού vegan δεν είναι εύκολος, όμως σίγουρα είναι υπέροχος! Στο κανάλι μου θα βρείτε podcast με θέματα τα οποία αφορούν τον πολιτισμό, την κοινωνία,την θρησκεία όπως Δικαιώματα των ζώων και χριστιανισμός, ο πλανήτης δεν ανήκει στον Άνθρωπο ,ΛΟΑΤΚΙ - Χριστιανισμός, κοινωνικό Φύλο - ταυτότητα Φύλου - χριστιανισμός και πολλά άλλα και στα Αγγλικά.


YOUTUBE : Social Spirit Greece

Blog : social-spirit.webnode.gr

FACEBOOK : @SocialSpiritGreece

Twitter : SocialSpirit2

INSTAGRAM: social_spirit_greece


Irotopia.

Γεια σας είμαι η Ηρώ Ξενούλη και διαθέτω ένα κανάλι στο YouTube με την ονομασία Irotopia.


Είμαι 6,5 χρόνια vegan και είμαι make up artist με σπουδές στην Αισθητική και Κοσμητολογία, κάτι που με οδήγησε στην έρευνα για τα καλλυντικά, που δε δοκιμάζονται σε ζώα και δεν περιέχουν ζωικά συστατικά. Είχα παράλληλα όνειρο εδώ και χρόνια να δημιουργήσω ένα κανάλι στο YouTube. Έτσι λοιπόν ένωσα τις γνώσεις και την αγάπη μου για το YouTube, τα καλλυντικά και το βιγκανισμο και δημιούργησα το κανάλι μου. Σκοπός μου είναι να επικοινωνήσω στον κόσμο την ευκολία του να κάνεις πιο ηθικές επιλογές, κυρίως στο κομμάτι των καλλυντικών,συμβουλές ομορφιάς,την ηθική μόδα και άλλα θέματα.


YOUTUBE

FACEBOOK

INSTAGRAMJohn Boursi


Η ενασχόληση μου με το YouTube έγινε το 2011 όταν απολύθηκα από τον στρατό, ένα χρόνο αφού είχα τελειώσει μόλις την σχολή πληροφορικής οπού σπούδαζα,ήμουν 22 χρονών στα 23. Ξεκίνησα με τον τότε συνεργάτη μου Αλέξανδρο Κοντοπιδη ένα κανάλι αρχικά για να το γεμίσουμε με δουλειές μας από μουσικά βίντεο κλιπς και καταλήξαμε να έχουμε δημιουργήσει το δικό μας κοινό μέσα από χιουμοριστικά videos.Ένα ταξίδι που κράτησε 8 χρόνια και μέτρησε πάνω από 220.000.000 views και πάνω από 350.000 συνδρομητές. Κάποια στιγμή το ταξίδι αυτό τελείωσε και αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου προσωπικό κανάλι και να κάνω εκεί πράγματα που ήθελα και είχα ανάγκη να κάνω. Είναι ένα κανάλι με κωμικό κυρίως χαρακτήρα,δημιουργήσαμε μια πολύ ωραία παρέα τους BoredGamers που λέει τα δικά της,μοιράζεται εμπειρίες και ιστορίες,κάνει ταξίδια αλλά κυρίως γελάει. Οι θεματολογίες είναι από κωμικές ιστορίες μέχρι βίντεο προπονήσεων strongman με το οποίο ασχολούμαι και σόλο βίντεο όπως γιατί είμαι Vegan αλλά και διάφορα κοινωνικά θέματα .Τα βίντεο του καναλιού είναι κατά κύριο λόγο βίντεο φτιαγμένα από επαγγελματίες στον χώρο(ήχος, εικόνα, μοντάζ) Σκοπός του εγχειρήματος αυτού να ανταπεξέλθουμε στην ευθύνη της δημοτικότητας που μπορεί να αποκτήσουμε και αν γελάσει και κανένας... καλό και αυτό😜.


YOUTUBE

INSTAGRAM

FACEBOOK


Ethical and Easy


Είμαι η Ντάρια και είμαι 24 ετών και είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έγινα vegan πριν από κάτι παραπάνω από 2 χρόνια και άρχισα να μοιράζομαι τις συνταγές που δοκίμαζα και το ενημερωτικό υλικό που διάβαζα στο instagram. Κάποια στιγμή η πλατφόρμα αυτή δεν μπορούσε να φιλοξενήσει επαρκώς όλα αυτά που ήθελα να μοιραστώ και να συζητήσω και έτσι αποφάσισα να φτιάξω ένα κανάλι στο youtube. Εκεί μοιράζομαι vegan συνταγές, βίντεο για τη βιώσιμη και ηθική μόδα καθώς και τρόπους να ζούμε απλούστερα με λιγότερα, ελαχιστοποιώντας τα προϊόντα μίας χρήσης! Σκοπός μου είναι να δείξω ότι με την καταναλωτική μας ψήφο μπορούμε να ασκήσουμε ουσιαστική πίεση στις βιομηχανίες και να δημιουργήσουμε ζήτηση για πιο ηθικά και οικολογικά προϊόντα.


YOUTUBE

INSTAGRAM
KrisPowerbuilding


Γεια σας, ονομάζομαι Χρήστος, είμαι 24 χρονών και θα με βρεις να εμφανίζομαι στο YouTube με το όνομα KrisPowerbuilding. Είμαι αυστηρά χορτοφάγος εδώ και 4 χρόνια και δημιούργησα το κανάλι το 2013 πιο πολύ γιατί ήθελα να βοηθήσω τον μέσο αθλούμενο να βελτιώσει το σώμα του με εργαλείο τη σωστή διατροφή και τη προπόνηση με αντιστάσεις.

Στο κανάλι μου θα βρεις κυρίως βίντεο για: την προπόνηση δύναμης και υπερτροφίας, τους μύθους γύρω από την αθλητική διατροφή αλλά και κάποια vlogs που δείχνουν τι vegan τροφές επιλέγω για να επιτύχω μέγιστη απόδοση. Όλα τα παραπάνω στηριζόμενα πάντα σε επιστημονικές πηγές. Σύντομα θα ανέβει το πρώτο επεισόδιο podcast στο οποίο θα αναλύονται διατροφικές και αθλητικές έρευνες με ακόμα δύο συνομιλητές-συναδέλφους, με όνομα "anavolikoparathiro". Stay tuned!


YOUTUBE

INSTAGRAM

FACEBOOK

TWITTER


Viking Bae.


Γεια σας είμαι ο Αβης και τα τελευταία 6.5 χρόνια είμαι Vegan και το κανάλι μου στο Youtube είναι το Viking Bae.

Το κανάλι το άρχισα γιατί ένα από τα χόμπι μου είναι η παραγωγή βίντεο και δυστυχώς δεν ευκαιρούσα να ασχοληθώ πολύ μιας και δεν υπήρχαν πολλά πρότζεκτς. Παρ´ όλα αυτά από τότε που ξεκινήσαμε το κανάλι του Γιάννη John Boursi σκέφτηκα ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα να φτιάξω και το δικό μου ώστε να μπορώ να πειραματιστώ .Το κανάλι μου ασχολείται με διάφορες θεματολογίες, από το στρονγκμαν μέχρι και περιποίηση, βιγκαν συνταγές και σκανδιναβική κουλτούρα. Αλλά δεν περιορίζομαι. Άμα μου έρθει μια ιδέα θα την κάνω!


YOUTUBE

INSTAGRAMΟ Ασβός


Είμαι Ο Βασίλης Μιχελάκης,28 ετών, κατάγομαι από τα Χανιά και είμαι βίγκαν 4 χρόνια και 6 μήνες.Αγαπούσα πάντα τα ζώα, ωστόσο ήμουν φανατικός κρεατοφάγος και διαχώριζα τα οικόσιτα ζώα από τα ζώα προς κατανάλωση.

Όταν υιοθέτησα σκύλο, είδα ότι τα σκυλιά είναι όπως τα υπόλοιπα ζώα που τρώμε και έκανα την σύνδεση .Λίγο καιρό αργότερα, αποφάσισα να ανοίξω κανάλι στο YouTube, Άρχισα το κανάλι μου 4 μήνες αφού έγινα βίγκαν, 1/4/2016 για να διαδώσω τα δικαιώματα των Ζώων μέσω του οποίου μοιράζομαι τις ανησυχίες μου, την αγάπη μου για τα ζώα και την προσπάθειά μου ο κόσμος που ζούμε να γίνει καλύτερος. Στο κανάλι μου μπορεί να βρει κανείς βίγκαν συνταγές, συζητήσεις για τον βιγκανισμό με κόσμο στον δρόμο, δράσεις ακτιβιστών, βόλτες με ποδήλατο & βίντεο από drone.


FACEBOOK

INSTAGRAM
1,399 views0 comments
©© Copyright
©© Copyright
bottom of page