top of page

«Γελώντας…» εν καιρώ πανδημίας,η διαδραστική παράσταση που θα σε κάνει να χαμογελάσεις.

Τους τελευταίους έξι μήνες, το θέατρο μάς προσφέρει άνεση, προκλήσεις και ψυχαγωγία. Φυσικά, δεν είναι πάντα ζωντανό θέατρο, αλλά εικονικές μορφές θεάτρου που αναδύονται από το πανδημικό σκοτάδι. Αυτές οι παραγωγές κυμαίνονται από καταπληκτικές ταινίες ως δραματοποιημένες βιντεοκλήσεις, ακουστικά δράματα, διαδραστικές αναπαραγωγές στο You Tube στο Zoom και μονόλογοι για τη ζωή εν καιρώ πανδημίας.Υπάρχουν εντυπωσιακά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το διαδικτυακό θεάτρου έχει εξασφαλίσει μια ιδιαίτερη θέση στον σύγχρονό κόσμο.


Μιλήσαμε με την Νάσια Χρίστου ακτιβίστρια και μέλος της θεατρικής ομάδας 3ος Όροφος", του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την καινοτόμα καλλιτεχνική δράση τους εν μέσω πανδημίας δείτε τι μας είπε.


Είμαστε η ερασιτεχνική, θεατρική ομάδα "3ος Όροφος", του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δημιουργηθήκαμε το 2017, λόγω της ανάγκης μας για έκφραση, και από τότε κάθε χρόνος είναι και καλύτερος. Νέα μέλη έρχονται συνέχεια, με αποτέλεσμα ο αριθμός μας να είναι μεγάλος. Χωρίς αυτό να δημιουργεί απρόσωπες σχέσεις φυσικά. Λίγες πρόβες και δια μαγείας , έχουμε ήδη γίνει παρέα.Στόχος μας είναι να αλληλεπιδράσουμε μεταξύ μας, να περάσουμε όμορφα και να δημιουργήσουμε, με ότι αυτό συνεπάγει.

Η κοινή μας αυτή αγάπη για δημιουργία μας έφερε κοντά, μηδενίζοντας τις αποστάσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Πριν περίπου ένα μήνα, ανέβηκε η θεατρική μας παράσταση στο YouTube με τίτλο "Γελώντας...", την οποία και σας παραδίδουμε, με την ελπίδα να την αγαπήσετε όσο εμείς, ή τουλάχιστον το μισό απ' όσο εμείς, πάλι πολύ θα είναι.Το μεγαλύτερο μέρος του έργου γυρίστηκε από τους φοιτητές στα σπίτια μας, χρησιμοποιώντας την κάμερα των κινητών τηλεφώνων μας. Τα ομαδικά γυρίσματα έγιναν με τη συνεργασία των «Timeline FilmMakers» και του «Rec n’ Mix Studio» σε σκηνοθεσία: Μαρία Καραζάνου.

Η παράσταση είναι ερασιτεχνική και δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς.

Η ταινία ή διαδικτυακή παράσταση είναι μια μια δημιουργική ανάγνωση μέρους του Θεατρικού έργου του Κ. Ντούρανγκ ΄Γελώντας Άγρια’, σε μετάφραση Χ. Παπαδάκη και Δ. Φραγκιόγλου, σε διασκευή της ομάδας και σε συνδυασμό με αποσπάσματα από το έργο ‘Βρίζοντας το κοινό’ του Π. Χάντκε σε μετάφραση Μ. Κωνσταντινίδη, καθώς και με κείμενα των φοιτητών.


Σε λίγες μέρες, μάλιστα, θα δημοσιευθεί και η δεύτερη παράσταση μας,Χριστουγεννιάτικη αυτή τη φορά και εξίσου σημαντική για όλα μας. Με τη βοήθεια της σκηνοθέτιδας μας, Μαρίας Καραζάνου, και φυσικά και άλλων συντελεστών (Ασπασία Μπότα, Τάσσος Κουλούρης, Ειρήνη Μπρόζου ), η ανάγκη μας για θέατρο δεν σταματάει.

Λίγα λόγια για την σκηνοθέτιδα μας: Η Μαίρη μας είναι μια αξιοθαύμαστη γυναίκα και φυσικά σπουδαία καλλιτέχνιδα, με εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Εκτός από πηγή έμπνευσης αποτελεί, φίλη και στήριγμα για κάθε ένα από εμάς. Συντονίζει την όλη διαδικασία, χωρίς να περιορίζει καθόλου την προσωπική μας έκφραση, αντιθέτως αγωνίζεται γι' αυτή. Ως αποτέλεσμα οι δημιουργίες μας έχουν πάντα ένα κομμάτι από εμάς, με σύγχρονη κοινωνικοπολιτική χροιά.

Ξέρω ότι περνάμε δύσκολες μέρες. Το νου σας όμως σε όσ@ περνάνε πιο δύσκολα από εσάς. Μην τ@ ξεχνάτε.Μπορείτε να μας συντροφεύετε στο διαδίκτυο μας ταξίδι μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

393 views0 comments
©© Copyright
©© Copyright
bottom of page