top of page

Η ζωή ενός ταύρου.

"ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ"


Αύριο στη Λέσβο, θα πραγματοποιηθει η ΝΟΜΙΜΗ πλέον (!) Περιφορά ζώων !!!!!

Θα εξευτελίσουν περιφέροντας δημοσίως ενα μελλοθάνατο ζώο, δεμένο, περιστοιχισμένο από κλαρίνα και ένα θορυβώδες πλήθος-.Παλαιότερα ο ταύρος σφάζονταν στην πλατεία του χωριού.


ΖωοΘυσίες και απειλές Χριστιανών για μηνύσεις προς κάθε κατεύθυνση, φιλόζωους και δημοσιογράφους.


Με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν ας μάθουμε για το Sperm Farming.


Η σημερινή μορφή του ταύρου διαμορφώθηκε με ανθρώπινη παρέμβαση και συγκεκριμένα με τη χρήση ζωοτεχνικών μεθόδων, όπως γενετική επιλογή, αιμομιξία και διασταύρωση.


Γεννιέται και τον απομακρύνουν από τη μαμά του για να παίρνουν το γάλα της.

Έπείτα ζει απομονωμένος είτε σε μικρές εγκαταστάσεις χωρίς περιβαλλοντική διέγερση. Εμφανίζει δείγματα κατάθλιψης και βαρεμάρας αλλά και απελπισίας πολλές φορές.


Όταν ωριμάζει σεξουαλικά σε ηλικία περίπου 9 μηνών, ωστόσο ο αναπαραγωγικός του ρόλος ξεκινά από ηλικία περίπου 12 μηνών.Τον αναγκάζουν να εξάγει σπέρμα 2 φορές την ημέρα, 4 ημέρες κάθε εβδομάδα.Το πρωί, πριν από τη συλλογή σπέρματος, ο ταύρος δεν λαμβάνει τροφή επειδή ένα χορτασμένο ζώο έχει χαμηλότερο σεξουαλικό κίνητρο.Υπάρχουν τρεις μέθοδοι συλλογής σπέρματος:1)χρήση τεχνητού κόλπου,

2)μέσω ηλεκτροδιέγερσης, 3)μέσω "μάλαξης"


Η πιο κοινή μέθοδος συλλογής σπέρματος είναι η χρήση τεχνητού κόλπου!!!!Στην περιοχή συλλογής υπάρχει συνήθως ένας ορθοστάτης όπου είναι συνδεδεμένο ένα ψεύτικο ζώο. Χρησιμοποιούνται διαφορετικά σενάρια για να τον προσελκύσουν να διεγερθεί τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν έναν διαφορετικό ταύρο ή ακόμα και μια αγελάδα.


Κατά την διαδικασία χρήσης του τεχνητού κόλπου κάθε εκσπερμάτιση συλλέγεται σε ξεχωριστό κόλπο.Το άτομο που συλλέγει το σπέρμα παίρνει το πέος του ταύρου και το κατευθύνει στην είσοδο του κόλπου και

συλλέγεται σε αεραγωγό σωλήνα.


Μερικοί κτηνοτρόφοι τοποθετούν άλλα αρσενικά, γνωστά ως «teasers»,και διακόπτουν τον ταύρο την κρίσιμη στιγμή χρησιμοποιώντας ένα λαστιχένιο σωλήνα.Άλλοι διεγείρουν σεξουαλικά τον ταύρο αποκλίνοντας το πέος στο πλάι κατά την τοποθέτηση.Προκαλείται επίσης τεχνητή διέγερση μέσω ψεκασμού αερολύματος που αναπαράγει τη μυρωδιά αγελάδας σε οίστρο.Η μέθοδος ηλεκτροσπερμάτωσης χρησιμοποιείται για τη συλλογή σπέρματος από ταύρους που δεν μπορούν να διεγερθούν ή να ουρήσουν συχνά. Σε αυτήν τη μέθοδο, ένας "καθετήρας"εισάγεται στον ορθό του ταύρου και προσαρμόζεται στον προστάτη. Στη συνέχεια ενεργοποιείται για να δώσει ρεύμα με σταδιακά αυξανόμενο τρόπο για να δώσει διέγερση στον ταύρο και να ανεγείρει το πέος του.Το σπέρμα συλλέγεται σε ένα σωλήνα.


Τελικά, το σπέρμα τους θα χρησιμοποιηθεί για τεχνητή γονιμοποίηση (AI) αγελάδων με σπερματέγχυση.Στη φυσική αναπαραγωγή, μια εκσπερμάτιση παράγει ένα ή δύο μοσχάρια το πολύ. Όπως στη βιομηχανία τους σπέρματος μια και μόνο εκχύλιση σπέρματος σε συνδυασμό με τεχνητή γονιμοποίηση σε αγελάδες μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες μικρά, καθώς η εκσπερμάτιση χωρίζεται σε ποσότητες που αρκούν για να διασφαλιστεί η σύλληψη.

Μετά από περίπου 10 χρόνια, η ποιότητα του σπέρματος των ταύρων αρχίζει να μειώνεται και οι περισσότεροι στη συνέχεια στέλνονται για σφαγή..


#Ελλάδα #Greec #Μεσαίωνας #ΖΩΟΘΥΣΙΕΣ


Διαβάστε εδώ


https://www.zoosos.gr/lesvos-nomima-sfragida-nd-perifora-tavrou-christianika-panigyria-apeiloun-dimosiografous-diorganotes/#axzz7XfYVgEeQ
Δείτε εδώ

https://youtu.be/RufT56NThHk

39 views0 comments
©© Copyright
©© Copyright