top of page

Η ιστορία του Fluffy,του κουταβιού που δεν τα παρατάει.

Updated: Oct 9, 2020

Η ομάδα του Vegan22 Greece αποφάσισε ότι πέρα από την συνολική ακτιβιστική της δράση και προσφορά στους συνανθρώπους μας στην προσπάθεια τους να μεταβούν σωστά σε έναν vegan, ηθικό τρόπο ζωής, να οργανώσει μια σειρά από φιλοζωικές δράσεις με σκοπό την ενίσχυση και στήριξη καταφυγίων και φιλοζωικών εθελοντικών ομάδων που έχουμε ελέγξει το έργο τους και γνωρίζουμε ότι η προσφορά τους στη διάσωση και περίθαλψη ζώων είναι πραγματικά ουσιαστική.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο βιγκανισμός δεν πρέπει να περιορίζεται απλά στις ατομικές επιλογές, αλλά ιδανικά θα πρέπει να επεκτείνεται και να καθρεφτίζεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας και σε όλες τις συνειδητές πράξεις μας. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ FLUFFY ΚΑΙ OI ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Ο Fluffy ήταν ένα μικρόσωμο σκυλάκι που βρέθηκε παράλυτο και σε άθλια κατάσταση από κακοποίηση στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2019 και μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ. Οι επίσημες φιλοζωικές ομάδες της περιοχής δεν αναλάμβαναν τη διάσωση του για κάποιο λόγο και ο Fluffy θα πήγαινε ολοταχώς για ευθανασία, μέχρι τη στιγμή που παρενέβησαν οι ακτιβιστές φιλόζωοι της Χαριλάου και αποφάσισαν να του δώσουν μια ευκαιρία να ζήσει. Έκαναν αμέτρητες και αξιέπαινες προσπάθειες όχι απλά να περιθάλψουν το Fluffy αλλά να του δώσουν την ευκαιρία να ξαναπερπατήσει με φυσικοθεραπείες αλλά και βιοσυντονισμό, με δικά τους έξοδα και βοήθεια ιδιωτών και χωρίς καμία άλλη βοήθεια από επιδοτήσεις ή άλλη κρατική μέριμνα.

Στην πορεία της περίθαλψης του Fluffy και παρότι γινόταν προσπάθεια να περπατήσει ξανά, ανακαλύφθηκε οτι ο Fluffy δεν είχε μείνει παράλυτος από ατύχημα ή χτύπημα, αλλά από ένα παράσιτο (Spirocerca lupi) που προκαλούσε όλα αυτά τα συμπτώματα της νόσου σπειροκέκρωσης (το πλήρες ιατρικό ιστορικό είναι διαθέσιμο στη σελίδα του Fluffy). Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα έχουμε μόλις 2 επίσημα κλινικά περιστατικά που αφορούν στη θεραπεία το συγκεκριμένο παράσιτο, γιατί όλα τα σκυλιά που προσβάλλονται από αυτό, με την παραίνεση του θεράποντα κτηνιάτρου, πηγαίνουν ολοταχώς για ευθανασία χωρίς δεύτερη σκέψη από τους ιδιοκτήτες τους εφόσον δεν υπάρχουν αξιόπιστα πρωτόκολλα θεραπείας.

Στο σημείο αυτό είναι που επεμβήκαμε για να βοηθήσουμε εμείς ως Vegan 22 να βοηθήσουμε τους εθελοντές της Χαριλάου με πρωτοβουλία της μέντορα μας φαρμακοποιού Χριστίνας Μπακοπουλου, η οποία ξεκίνησε να παρακολουθεί φαρμακολογικά το Fluffy. H μέντορας μας έχει έρθει σε επαφή με κτηνιάτρους τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό και σε συνεργασία μαζί τους αλλά και τους θεράποντες γιατρούς στη Θεσσαλονίκη (Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ), πραγματοποιείται αυτή την ώρα πολύμηνη θεραπεία στο Fluffy η οποία πηγαίνει πολύ καλά. Ταυτόχρονα για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Fluffy πέρα από την παραλυσία και τα οποία προέρχονταν και αυτά από τη νόσο, η μεντορας μας Christina Bakopoulou σχεδίασε και κατασκεύασε εκ νέου σε συνεργασία με το φαρμακοποιό Χαράλαμπο Πατερακη (και με χορηγία του Φαρμακείου Πατεράκη) εξατομικευμένο φάρμακο, σύμφωνα με τη γνώμη των θεραπόντων ιατρών, για την περίπτωση του Fluffy αλλά και ένα σύνολο από δερματικές αλοιφές και σκευάσματα που χρειάζονταν ώστε να προχωρήσει η θεραπεία του σωστά και με ελπίδα να θεραπευτεί πλήρως. Όλα αυτα προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από το Φαρμακείο και το Vegan 22 μέσω της μεντόρα μας Christina Bakopoulou

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΟΥ FLUFFY ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.

Ο Fluffy έχει σοβαρές πιθανότητες να περπατήσει και να θεραπευτεί. Οι θεράποντες κτηνίατροι που τον παρακολουθούν είναι ξεκάθαροι σε αυτό. Χρειάζεται όμως πολύ προσπάθεια ακόμη. Ήδη πέρα από τη συνέχιση της θεραπείας του, ο Fluffy από Παρασκευή 8/5/2020 ξεκινάει και πάλι νέο κύκλο φυσικοθεραπειών, με την προοπτική να έρθει στην Αθήνα για να συνεχίσει σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης. Η προσπάθεια να βοηθήσουμε αυτή αξίζει τον κόπο, όχι μόνο γιατί ο Fluffy είναι ένας μικρόσωμος «γίγαντας θάρρους» με θέληση για ζωή αλλά γιατί

  • μέσα από την ιστορία του και επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο επίσημο πρωτόκολλο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών σαν το Fluffy που μέχρι και σήμερα δε γινόταν. Όπως προαναφέραμε τα ζώα που πολύ συχνά επιμολύνονται από το παράσιτο αυτό πηγαίνουν για ευθανασίες. Η πρόθεση μας είναι να δημοσιεύσουμε το περιστατικό του επίσημα ακόμη και σε διεθνή κτηνιατρικά περιοδικά (study case)


  • Η ομάδα Vegan 22 Greeece μαχόμαστε πάντα για τα δικαιώματα των ζώων ανεξαιρέτως σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από την ιστορία του Fluffy διαδίδεται απανταχού το μήνυμα ότι είναι καιρός να αλλάξει η σύγχρονη κτηνιατρική προσέγγιση. Όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή αλλά και στη θεραπεία και δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίζουμε πότε ένα ζώο πρέπει να πεθάνει. Έτσι, σε σοβαρές παθολογικές περιπτώσεις, όχι απλώς δεν στέλνουμε τα ζώα μας για ευθανασία, αλλά παλεύουμε με εξατομικευμένες θεραπείες να τους προσφέρουμε ίαση τόσο από τη νόσο που πάσχουν όσο και από τα συμπτώματα που αυτή εμφανίζει. Είναι η ελάχιστη δυνατή προσφορά που μπορούμε να κάνουμε για να εξιλεωθούμε ως ανθρωπότητα για τα αμέτρητα πειράματα σε ζώα που έχουμε πράξει για ιατρικούς σκοπούς που αφορούν την ανθρώπινη υγεία.


ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ FLUFFY


Ο Φαρμακοποιός Χαράλαμπος Πατεράκης και η δική μας μέντορας φαρμακοποιός Christina Bakopoulou, έφτιαξαν εκτός των άλλων ειδικά για το Fluffy το φυτικό σαμπουάν Petitbo 250 ml , που είναι ιδανικά σχεδιασμένο να προσφέρει ασφαλή καθαρισμό και ταυτόχρονα προστατεύει τα μικρόσωμα κατοικίδια σαν το Fluffy αλλά και τα κουτάβια από επιμολύνσεις, καθώς διαθέτει ήπια αντιμυκητιακή, αντισηπτική δράση εκτός των άλλων. Η σύνθεση του είναι βασισμένη σε παράγωγα ελαιολάδου και εκχυλίσματα βοτάνων, ώστε να καθαρίζει απαλά, ενδυναμώνοντας το τρίχωμα και προστατεύοντας ταυτόχρονα από ερεθισμούς.Αντίστοιχα έχει σχεδιαστεί και το σαμπουαν Big Boss 250 ml για μεσαίες και μεγαλόσωμες φυλές. Τα σαμπουάν δεν περιέχουν ζωικά συστατικά ούτε έχουν γίνει πειράματα σε ζώα για την παραγωγή τους όσο και για τα συστατικά τους. Είναι φυτικά και έχουν φτιαχτεί και ελεγχθεί από έγκριτους φαρμακοποιούς, είναι «Vegan 22 approved» ενώ σύντομα θα έχει και εξτρα εγκριση vegan και cruelty free.

Η τιμή για κάθε σαμπουάν (είτε Petitbo είτε Big Boss) είναι €9,50 + μεταφορικά , βέβαια έσοδα που θα μαζευτούν από αυτό θα τα παραχωρήσουμε για να βοηθήσουμε το Fluffy στη θεραπεία του.


Μπορούμε να αγοράσουμε τα σαμπουάν αυτά:

  • Αφήνοντας μήνυμα κάτω από το post της προσφοράς ώστε να επικοινωνήσουμε μετά μαζί σας για την αποστολή.

  • Τηλεφωνούμε ή πηγαίνουμε στο Φαρμακείο Πατερακη: Θρακης 8 & Πειραιως 211 (Εναντι Ιδρύματος Κακογιάννη)- Ταύρος, Τηλ. 2103475790 – Αναφέρουμε οτι είμαστε μέλη του vegan22 Greece για να μας κάνουν την έκπτωση.

  • Επικοινωνώντας κατευθείαν με τη σελίδα του Fluffy https://www.facebook.com/Adopt-Fluffy-110713527093838/

  • Επικοινωνώντας κατευθείαν με τη σελίδα της εθελοντικής ομάδας των φιλόζωων της Χαριλάου https://www.facebook.com/EthelontesFilozwoiXarilaou/

  • Στέλνοντας dm στη δική μας μέντορα Christina Bakopoulou που έχει επιφορτιστεί εθελοντικά να συντονίσει τις δράσεις αυτές.

Σε κάθε περίπτωση για όποιον ήθελε βοηθήσει, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στην προσπάθεια για το Fluffy αλλά δεν του χρησιμεύει το σαμπουάν μπορεί να απευθύνεται επίσης κατευθείαν στις σελίδες του Fluffy και της Ομάδας εθελοντών της Χαριλάου. Σίγουρα υπάρχουν πολύ τρόποι για να βοηθάμε, ειδικά στην περίπτωση αυτή αν μένει κάποιος στη Θεσσαλονίκη και θέλει, η βοήθεια του στην φιλοζωική εθελοντική ομάδα της Χαριλάου μπορεί να αποβεί πολύτιμη!

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων. Πάμε δυνατά να βοηθήσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε!


442 views0 comments
©© Copyright
©© Copyright
bottom of page