Search

Πως πρέπει να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας.

Updated: 4 days ago


Οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε τον ίδιο τρόπο για να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας. Τα βάζουμε κάτω από τη βρύση για λίγο, αν πεινάμε και βιαζόμαστε, τα τρίβουμε λίγο με το χέρι, και είμαστε έτοιμοι.Το ξέπλυμα των φρούτων κάτω από τη βρύση της κουζίνας μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά, λένε οι ειδικοί.Ωστόσο, πολλές έρευνες δείχνουν ότι η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.Τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται συνήθως στη γεωργία για να αυξήσουν την απόδοση των καλλιεργειών, αλλά οι ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία έχουν αυξηθεί με την πάροδο των ετών.Στην βιομηχανία τροφίμων, είναι συνήθης πρακτική η πλύση φρούτων πριν από την μεταφορά τους στις αγορές, αλλά ορισμένες από τις φυτό-προστατευτικές ενώσεις που απορροφούνται από τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορεί να μην αφαιρούνται μόνο με το νερό.

Έτσι τώρα, μια νέα έρευνα που έγινε πρόσφατα από την American Chemical Society,αποκάλυψε πως ένα από τα πλέον κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υγεία μας, όσον αφορά την απομάκρυνση των βλαβερών χημικών υπολειμμάτων από τα φρούτα και τα λαχανικά. Αν θέλετε να είστε σίγουροι πως κάνατε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να καθαρίσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας από τα βλαβερά υπολείμματα, θα πρέπει να τα μουλιάζετε με διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού για 15 λεπτά, πριν τα καταναλώσετε.


Πώς να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας.

"Ξεκινήστε πλένοντας σωστά τα χέρια σας με σαπούνι ή νερό, κάτι που διασφαλίζει ότι δεν μεταφέρονται μικρόβια από τα χέρια σας στα φρέσκα προϊόντα". Για να κάνετε ένα πλύσιμο λαχανικών γεμίστε τον (καθαρό) νεροχύτη της κουζίνας σας με κρύο νερό και προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.Μουλιάστε φρούτα και λαχανικά για περίπου πέντε λεπτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε. Εξαιρέσεις από τη χρήση αυτού του πλυσίματος είναι τα μούρα ή άλλα μαλακά φρούτα και λαχανικά τα οποία πρέπει να καθαριστούν, αλλά φροντίστε να τα ξεπλύνετε γρήγορα με το διάλυμα μαγειρικής σόδας.

Όταν πλένετε ,χρησιμοποιήστε τρεχούμενο νερό και τρίψτε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά με τα χέρια σας για να αφαιρέσετε τους ρύπους και τους επιφανειακούς μικροοργανισμούς. Για κάτι με σκληρό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια βούρτσα λαχανικών για να τρίψετε την επιφάνεια.Για να προχωρήσετε στην εξάλειψη των βακτηρίων ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα λαχανικών κατά το πλύσιμο των προϊόντων με παχύ δέρμα και πετάξτε τα εξωτερικά φύλλα των φυλλωδών πράσινων λαχανικών όπως το λάχανο και το μαρούλι πριν από το πλύσιμο. Μια καλή συμβουλή είναι να αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού, το οποίο μπορεί να επιτρέψει στους μικροοργανισμούς να εισέλθουν στο στέλεχος ή στο άκρο του προϊόντος.

232 views

Το Vegan 22 Greece αποτελεί μια εθελοντική πρωτοβουλία και στηριζόμαστε σε δωρεές. Ενίσχυσε το έργο μας: 

MEDICAL AND COPYRIGHTS DISCLAIMER
Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια της πρόκλησης ΔΕΝ αποτελούν  ΙΑΤΡΙΚΗ και εξατομικευμένη ΣΥΜΒΟΥΛΗ. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας ή έχετε ανησυχίες για την φυτοφαγική διατροφή, συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας και έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο αντίστοιχο επαγγελματία υγείας. Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή του κειμένου και των πληροφοριών που υπάρχουν στο vegan22greece challenge.

Για επικοινωνία ή συνεργασία βρείτε μας στο: Vegan22greecechallenge@gmail.com

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ:

92389438_354330295505021_897768791167991
85163327_2634316113340863_54762341974860
lady papaya.jpg
beets me.png
PLANTBASEDNTGR.png

© 2020 by Vegan22GreeceChallenge. All rights reserved.