top of page

Τα τρία γουρουνάκια μας χρειάζονται!Η ιστορία της πρώτης ομαδικής διάσωσης ζώων.

Updated: Dec 11, 2020

Τα τρία γουρουνάκια της πρώτης ομαδικής διάσωσης ζωών, που έγινε στις 14-07-2019, στο δήμο Πλατάνια στην Κρήτη, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, από την κόλαση στον παράδεισο,αφού πλέον φιλοξενούνται σε ένα πολύ όμορφο μέρος με την υπέροχη Eleni Lemoni να τα φροντίζει.

Η Ιστορία τους


Ζούσαν σε τρισάθλιες συνθήκες σε εγκατάσταση, την οποία διατηρούσε κάτοικος της περιοχής Πλατανιά Κρήτης μαζί με 30 ζώα, ενήλικους σκύλους, ημιθανή κουτάβια, γουρουνάκια, κουνέλια,κότες.Με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας επικοινώνησαν αλλοδαποί,οι οποίοι εντόπισαν το καλά κρυμμένο μέρος από κλάματα ζώων.Μεταβήκαν μαζί στο σημείο, το οποίο αποτελούσε μια υγειονομική βόμβα,μια απίστευτα βρώμικη εγκατάσταση, σάπιες τροφές, νερά κατάμαυρα από την βρώμα, τα γουρούνια μέσα σε ένα χολερικό μέρος, τα κουνέλια σε μικρά καταβρώμικα κλουβιά, αλυσοδεμένα με βαριές κοντές αλυσίδες βαρυποινίτη τα σκυλιά, χωρίς ίσκιο, βαρέλια χιλιοτρύπητα, σκεύη άθλια και άδεια από νερό και 8 κουταβάκια ενός μήνα εξαντλημένα από την ζέστη, με τη μητέρα τους να μην μπορεί να τα φτάσει λόγω της κοντής αλυσίδας.

Η ΠΦΠΟ με τη σειρά της ειδοποίησε την αστυνομία και ο ιδιοκτήτης ταβέρνας που διατηρούσε τη φάρμα - κόλαση συνελήφθη.

Δελτίου τύπου με φωτογραφίες του μέρους που ήταν τα ζώα, όπου μπορείτε να δείτε που ζούσαν πριν τα γουρουνάκια. Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Αναστασία Μπομπολάκη "η διάσωση των ζώων έγινε μετά από συνεργασία αρκετών φιλοζωικών φορέων διαφορετικά δεν θα ήταν εφικτή.Η ομάδα των Anonymous for the Voiceless Χανίων μετά από πολύ κόπο απομάκρυνε τα 3 γουρουνάκια, τα 8 κουνέλια και βρήκε χώρο παραμονής τους και συνέβαλε στο να βρουν κι άλλα ζώα φάρμας χώρο".

Συνολικά σώθηκαν από το σφαγείο 3 γουρουνάκια τεσσάρων περίπου μηνών, 8 κουνελάκια, 10 κότες (η μια δυστυχώς πέθανε στο δρόμο για το καταφύγιο), 2 πάπιες, 4 σκυλιά και 8 κουταβάκια,ενώ στο χώρο υπήρχαν και νεκρά ζώα. Στις 28-07-2019 επισκέφτηκαν τα τρία γουρουνάκια, ο καθηγητής, φυσικός επιστήμονας και ευρωβουλευτής Dr Klaus Buchner και ο πρώην ευρωβουλευτής και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων Stefan Eck, μαζί με την ομάδα τους, οι οποίοι υποσχέθηκαν να συμβάλουν στο κόστος στείρωσης και εμβολιασμού για κάποια από τα διασωθέντα ζώα.

Η ζωή με την Ελένη και την οικογένεια της


Τις πρώτες μέρες ήταν όλα πολύ φοβισμένα, πήγαιναν παντού μαζί κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Άλλωστε και όταν τα βρήκαν ήταν το ένα κολλημένο στο άλλο σε μία γωνία κατατρομαγμένα. Τώρα όμως με αγάπη και φροντίδα δε θυμίζουν σε τίποτα αυτό που ήταν. Τρέχουν,παίζουν,απολαμβάνουν το νερό,τη λάσπη ,τα φρούτα,το καλαμπόκι,τα χόρτα και τα χάδια, κουνώντας φυσικά χαρούμενα τις ουρίτσες τους!Έγιναν και τα βαφτίσια και έχουμε τη Ροζαλία το θηλυκό ροζ γουρουνάκι, την Εύα το άλλο θηλυκό και πιτσιλωτό γουρουνάκι και το Νεκτάριο ,αρσενικός και μάλιστα αγριογούρουνο!

Τα τρία γουρουνάκια πλέον μεγάλωσαν, αλλά είναι εξίσου χαριτωμένα και ζουν εξίσου χαρούμενα στο ίδιο μέρος.Στην παρέα τους έχει προστεθεί ο Neo, ένα πολύ τυχερό κριάρι που διασώθηκε κι αυτό.O Neo όταν βαριέται, παίρνει το ρόλο του λύκου στο κλασσικό παραμύθι και γκρεμίζει το σπιτάκι των τριών γουρουνιών. Καμία φορά το κάνουν και τα ίδια τα γουρουνάκια.Οπότε αυτό ξαναχτίζεται κάθε φορά μέχρι να αντέχει τις κουτουλιές του Neo και το βάρος των τριών φίλων του και έτσι κανείς δε βαριέται!

Η Eleni Lemoni με πολλή αγάπη και πολλές φορές με προσωπικές θυσίες, φροντίζει καθημερινά αυτά τα ζώα, ελπίζοντας μια μέρα να είναι ελεύθερα όλα τα "αδέρφια" τους. Οι ανάγκες των ζώων όμως είναι μεγάλες για έναν άνθρωπο και η Ελένη χρειάζεται στήριξη σε αυτό το υπέροχο κ πραγματικά δύσκολο έργο που έχει εθελοντικά αναλάβει.Σήμερα η Ελένη χρειάζεται εθελοντές για να πηγαίνουν όταν υπάρχει ανάγκη, 2-3 φορές το μήνα, γιατί οι ζημιές που προκαλούν λόγω της δύναμής τους είναι μεγάλες και θα πρέπει να επισκευάζονται κάποια πράγματα!


Εδώ μπορείτε να δείτε άπλετο Φωτογραφικό Υλικό Animal Rights Shooting

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει την Ελένη και τα υπέροχα ζώα της, που περιλαμβάνουν κάποια σκυλάκια και γατάκια επίσης, μπορεί να στείλει μήνυμα στην ίδια ή στο λογαριασμό της ΠΦΠΟ.


Μπορείτε να βοηθήσετε οικονομικά μέσω Paypal, στέλνοντας τα χρήματα στο pfpo.gr@gmail.com ή χρησιμοποιώντας το κουμπί "δωρεά" στη σελίδα της ΠΦΠΟ στο διαδίκτυο https://pfpo.gr/dorea/ με την πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα σας ή να κάνετε απευθείας κατάθεση στον ακόλουθο λογαριασμό της τράπεζας Alpha Bank: GR 8901 406 670 66700 2002 00 9116 ΒΙC: CRBAGRAAXXX

Σε όλες τις περιπτώσεις γράφετε "για τα τρία γουρουνάκια" και ενημερώνετε την Ελένη στο elenilemoni@yahoo.com. Το συνολικό μηνιαίο κόστος των ζώων είναι περίπου 100 ευρώ,μπορείτε να κάνετε εικονική υιοθεσία επίσης.

Ας βοηθήσουμε όλοι για έναν ειρηνικό και δίκαιο κόσμο, μέχρι όλα τα ζώα να είναι ελεύθερα.


Ευχαριστούμε την υπέροχη δουλειά με το Φωτογραφικό Υλικό το Animal Rights Shooting.276 views0 comments
©© Copyright
©© Copyright
bottom of page