Τα Burger των Vegan που βρίσκετε σε Super Market και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Η πανδημία COVID-19 και οι οδηγίες παραμονής στο σπίτι σε όλη τη χώρα έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να αναζητούν μια επιλογή burger που μπορούν να μαγειρέψουν στο σπίτι.

Η επιλογή ενός vegan burger είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αποφυγή περισσότερων πανδημιών.Πολλά θανατηφόρα παθογόνα όπως ο Covid 19 προκύπτουν λόγω της όρεξης των ανθρώπων για κρέας. Οι «υγρές αγορές» και τα σφαγεία είναι χώροι αναπαραγωγής επικίνδυνων ιών,αποτέλεσμα βρώμικων συνθηκών και στενού περιορισμού. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους όλο και πιο πολλοί καταναλωτές απορρίπτουν το κρέας και αντ 'αυτού επιλέγουν να αγοράσουν από μάρκες που παράγουν 100% vegan burger.Ευτυχώς, πλέον μια τεράστια ποικιλία από πεντανόστιμα vegan burger για να δοκιμάσετε. Ένα Vegan burger είναι ένα μπιφτέκι που δεν περιέχει κρέας. Αυτά τα μπιφτέκια μπορεί να παρασκευάζονται από συστατικά όπως φασόλια, ειδικά σόγια και tofu, ξηρούς καρπούς, σπόρους, σπόρους ή μύκητες όπως μανιτάρια ή μυκοπρωτεΐνες.Τα φυτικά τρόφιμα δεν έχουν τις ορμόνες, τις καρκινογόνες ουσίες, το πύον (βλ. Γαλακτοκομικά προϊόντα), τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά που έχει ένα μπιφτέκι από ζωική πρωτεΐνη. Αντ 'αυτού, είναι γεμάτα φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά,πρωτεΐνες,ΝΑΙ ΠΡΩΤΕΪΝΗ!

Γιατί να διαλέξεις ένα φυτικό burger αντί ενός ζωικού! Υγεία Το κρέας μπορεί να κολλήσει στο παχύ έντερο περισσότερο από όσο θα έπρεπε, έως ότου τελικά περάσει (με μέγιστη προσπάθεια) και μπορεί να οδηγήσει σε κακή πέψη και περιορισμένες κινήσεις του εντέρου.Τα φυτικά τρόφιμα δεν αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου!Το μεταποιημένο κρέας ταξινομείται ως καρκινογόνο της ομάδας 1, αυτό σημαίνει ότι είναι γνωστό ότι προκαλεί ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 18%! Επιπλέον, το κόκκινο κρέας ταξινομείται ως καρκινογόνο ομάδας 2Α, το οποίο είναι ανησυχητικό όταν στις ΗΠΑ, κάθε 1 στους 4 θανάτους προέρχεται από καρκίνο.Επιπλέον, οι χορτοφάγοι είναι περίπου 40% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο όπως ανακαλύφθηκε μέσω μιας μεγάλης μελέτης στην Αγγλία και τη Γερμανία. Λόγω του ότι τα φυτικά μπιφτέκια είναι απαλλαγμένα από κορεσμένα και trans λιπαρά, έχουν γενικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες ανά γραμμάριο σε σύγκριση με ένα μπιφτέκι κρέατος. Οι άνθρωποι που επιλέγουν μια φυτική διατροφή τείνουν και είναι σε θέση να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος χωρίς πραγματικά να προσπαθήσουν!

Το φυτικό burger είναι καλύτερο για τον πλανήτη! Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι τρέχουσες μέθοδοι εντατικής εκτροφής ζώων στην Ευρώπη είναι μη βιώσιμες.Η κτηνοτροφία συμβάλλει σημαντικά στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου τα συστήματα ζωικής παραγωγής καταλαμβάνουν το 28% της γης στην ΕΕ και συμβάλλουν δυσανάλογα στην οξίνιση του εδάφους, τη ρύπανση των υδάτων και την ατμοσφαιρική ρύπανση.Σε ολόκληρο τον κόσμο, η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι ο κύριος παράγοντας αποψίλωσης, αντοχής στα αντιβιοτικά και ζωονοσογόνων λοιμώξεων. Η κτηνοτροφία και η παραγωγή ζωικών προϊόντων βλάπτουν επικίνδυνα το περιβάλλον, στην πραγματικότητα τα ζώα και τα υποπροϊόντά τους αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 32.000 εκατομμύρια τόνους CO2 ανά έτος (δηλαδή το 51% όλων των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου!) Τα φυτικά μπιφτέκια χρησιμοποιούν 75% λιγότερο νερό, 95% λιγότερη γη και δημιουργούν 87% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από ένα μπιφτέκι από σφαγμένα ζώα! Καλύτερο για τα ζώα. Σε κανέναν δεν αρέσει να σκέφτεται τι συμβαίνει στα ζώα και να έχει βαριά συνείδηση! Επιλέγοντας ένα φυτικό burger μπορείτε να απολαύσετε πλήρως αυτό το πανέμορφο και υπέροχο νόστιμο μπιφτέκι χωρίς να νιώθετε τύψεις για το πόσα ζώα πέθαναν για το γεύμα σας.Είναι ωραίο να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση ​​και αφού δεις τις κρυφές αλήθειες της παραγωγής κρέατος, τα ζωικά χάμπουργκερ μπορεί θα φαίνονται λίγο λιγότερο νόστιμα! Οικονομία Το φυτικό μπιφτέκι είναι πολύ πιο οικονομικό από το ακριβό κρέας, ειδικά συγκρινόμενο με ένα ζωικά προϊόνπου χαρακτηρίζονται ως «α ποιότητας», «άπαχο», «βιολογικό», « τα ζώα τρέφονται με χόρτο» ή «ελεύθερης βοσκής». Τα τρόφιμα που προέρχονται από φυτά είναι τα πιο φθηνά διαθέσιμα τρόφιμα! Όταν οι φθηνότερες περικοπές κρέατος συγκρίνονται οικονομικά με την ίδια ποσότητα αποξηραμένων φασολιών, οσπρίων, οσπρίων ή tofu, το κρέας βγαίνει σχεδόν διπλάσιο του κόστους! Η βίγκαν διατροφή μπορεί να είναι τόσο οικονομική και φιλική προς τον προϋπολογισμό όσο το κάνετε, ώστε να μπορείτε να σώσετε και χρήματα πέρα από τις άλλες θετικές επιδράσεις που φέρει στα ζώα, στο περιβάλλον και στην υγεία σας. Πάμε να δούμε μερικά που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.

Beyond Meat Στη Beyond Meat πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να ταΐζουμε τον πλανήτη. Η αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε το μέλλον της πρωτεΐνης (The Future of Protein®) με πεντανόστιμα plant based burger,κιμά για tacos, λουκάνικα κ.α. τα οποία παράγονται από απλά φυτικά υλικά. Με τη μετάβαση από ζωϊκό κρέας σε plant based κρέας, δημιουργούμε μια πολύ γευστική επιλογή η οποία λύνει 4 σημαντικά θέματα σε σχέση με την κτηνοτροφία: ανθρώπινη υγεία, κλιματική αλλαγή, καταστροφή των φυσικών πόρων και κακομεταχείριση των ζώων.


Το κρέας φτιάχνεται από τέσσερα βασικά συστατικά: πρωτεΐνη, λίπος, ιχνοστοιχεία και νερό. Το Beyond Meat βρίσκει ακριβώς αυτά τα συστατικά στο φυτικό βασίλειο και ξανά δημιουργεί κρέας χωρίς να χάνει σε γεύση ή υφή. Η δημιουργία κρέατος χωρίς το ζώο απαιτεί λιγότερους πόρους, κάνοντας την διαδικασία πιο αποτελεσματική και βιώσιμη. Αυτό είναι σίγουρα τροφή για σκέψη!

Σχετική έρευνα ανάλυσης του κύκλου της ζωής (LCA) που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Michigan σύγκρινε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις παρασκευής 113,5 gr Beyond Burger και 113,5 gr κλασσικού Αμερικανικού Μοσχαρίσιου Burger. Η έρευνα κατέληξε ότι το Beyond Burger χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερο νερό, λιγότερη γη δίνοντας λιγότερες εκπομπές αέριων του θερμοκηπίου και απαιτεί λιγότερη ενέργεια από το κλασσικό μοσχαρίσιο burger.

Τα προϊόντα της Beyond Meat είναι εξ ολοκλήρου φυτικά χωρίς γλουτένη, σόγια, GMO και 100% Vegan. Το Beyond Meat Burger έχει κατά 97% γεύση, επίγευση, όψη και υφή μοσχαρίσιου burger. Η διανομή στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει από την Foodelco σε επίπεδο HORECA, σε βιολογικές αγορές και στα καταστήματα Σκλαβενίτης. Το συγκεκριμένο προϊόν διατίθεται σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού σε χιλιάδες σημεία πώλησης. Πού θα βρεις Beyond Meat;

Next Level Burger Τα νέα φυτικά μπιφτέκια από τα Lidl είναι 100% vegan και κλιματικά ουδέτερα. H Lidl Ελλάς εισάγει στα καταστήματά της από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 τα vegan μπιφτέκια υπό την ιδιωτική ετικέτα «Next Level Meat», ανταποκρινόμενη με αυτόν τον τρόπο στις ανάγκες των καταναλωτών για εναλλακτικές μορφές κρέατος, που είτε για ηθικούς είτε για οικολογικούς λόγους, επιθυμούν να καταναλώνουν λιγότερο ή καθόλου κρέας ενώ παράλληλα δεν θέλουν να στερούνται τη γευστική απόλαυση του κρέατος. Τα μπιφτέκια «Next Level Burger» αποτελούνται, μεταξύ άλλων, από λαχανικά, μανιτάρια, αρακά, πρωτεΐνη σίτου και σόγιας, καθώς και χυμό παντζαριού.Αποτελούμενα από φυτικές πρωτεΐνες, τα υγιεινά υποκατάστατα κρέατος, έχουν 91% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή σε σχέση με τα συμβατικά μοσχαρίσια μπιφτέκια, ενώ είναι 100 % ουδέτερα για το κλίμα, δεδομένου ότι το υπολειπόμενο 9% εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αντισταθμίζεται από την εταιρία ClimatePartner βάσει κλιματολογικών πιστοποιήσεων. Οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν πληροφορίες για την αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με τη βοήθεια ενός κωδικού QR, που βρίσκεται πάνω στη συσκευασία του προϊόντος.Η συσκευασία είναι και αυτή φιλική προς το περιβάλλον. Ο χαρτονένιος δίσκος είναι επικαλυμμένος με μια λεπτή, αφαιρούμενη μεμβράνη και σφραγισμένος με μία δεύτερη στρώση λεπτής μεμβράνης, ενώ όλα τα υλικά μπορούν να διαχωριστούν μεταξύ τους και είναι ανακυκλώσιμα.Με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Lidl Ελλάς «Next Level Meat», οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να στερηθούν τη γεύση του κρέατος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στις συνθήκες καλής διαβίωσης των ζώων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

VIVERA

Ο κόσμος έχει ξυπνήσει.Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πει ότι η μείωση του κρέατος είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η ανάγκη αλλαγής αποτελεί πλέον βασική ανησυχία Πιστεύουμε ότι η ζωή είναι καλύτερη όταν τρώτε λιγότερο κρέας « είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν την αλλαγή τους -με βάση το κρέας #MoreLifeLessMeat #FeedTheGoodnessRevolution

Επανάσταση της καλοσύνης


Πιστεύουμε ότι η ζωή είναι καλύτερη όταν τρώτε λιγότερο κρέας.Καλούμε τους συνειδητούς καταναλωτές να συμμετάσχουν στην αποστολή μας για να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Το να δημιουργήσουμε προϊόντα πιο νόστιμα και να βοηθήσουμε τπυς ανθρώπους να μειώσουν την πρόσληψη κρέατος είναι το νούμερο ένα κίνητρό μας #MoreLifeLessMeat #FeedTheGoodnessRevolution

Συστατικά

Τα προϊόντα μας βασίζονται σε πρωτεΐνες σόγιας και σίτου. Επενδύουμε πολύ χρόνο στην έξυπνη προμήθεια και την τακτική αξιολόγηση των προμηθευτών μας. Παρέχουμε σόγια GMO FREE υψηλής ποιότητας από τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να τονώσει την ανάπτυξη των πλούσιων σε πρωτεΐνες καλλιεργειών εντός των συνόρων της Ευρώπης και φυσικά το υποστηρίζουμε.Η σόγια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι επίσης πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά οξέα. Συσκευασία Στις Κάτω Χώρες η συσκευασία μας είναι πλήρως ανακυκλώσιμη σε άλλες δυστυχώς όχι. Ωστόσο,αναλύουμε τις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στη συσκευασία και στις μεμβράνες για να μειώσουμε περαιτέρω τις επιπτώσεις στα απόβλητα. Θα τα βρείτε σε πολλά Super Market.


Υφαντής Esti Vegan Burger Η νέα σειρά vegan προϊόντων esti by Ifantis περιλαμβάνει μπιφτέκια κεφτεδάκια,πίτσες Μπιφτέκι φυτικό κατεψυγμένο με εξαιρετικό παρθένα ελαιόλαδο.Η Esti φέρνει στο πιάτο σας ένα απολαυστικό vegan μπιφτέκι από επιλεγμένα Μεσογειακά υλικά με υπέροχη γεύση. Χωρίς συντηρητικά. Κεφτεδάκια φυτικά προψημένα κατεψυγμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,χωρίς συντηρητικά. Συστατικά Ενυδατωμένη πρωτεΐνη (νερό, γλουτένη σίτου, αλεύρι σόγιας, πρωτεΐνη σόγιας), νερό, λιπαρά καρύδας, γλουτένη σίτου , εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 2% , ηλιέλαιο , φυτικές ίνες πατάτας , πρωτεΐνη σόγιας , άμυλο, εκχύλισμα μαγιάς , αλάτι , αφυδατωμένα κρεμμύδια , αρωματική ύλη, κρεμμύδια, μανιτάρια, βότανα & μπαχαρικά, ίνες μπαμπού,συμπυκνωμένος χυμός από παντζάρι, σκόρδο. Τα βρίσκετε στον Θανόπουλο εδώ στα My Market εδώ.

GENIUS burger

Tο νέο φυτικό burger, υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη με γεύση και υφή κρέατος. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.Η εταιρεία Nikolopoulou ξεκίνησε το 1989 παρασκευάζοντας πρωτοποριακή για την εποχή εκείνη συνταγή με ερεθίσματα από την Ασιατική κουζίνα. Η εταιρεία ακολουθεί το χρόνο με σεβασμό στον καταναλωτή παρακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, δημιουργεί προϊόντα καινοτομίας και ταυτίζεται με την φυτοφαγία.Το 2016 η Nikolopoulou αποφάσισ