top of page

VEGAN καθαριστικά και απορρυπαντικά που βρίσκουμε σε S.Market και μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.


ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ

Περίπου 115 εκατομμύρια ζώα (συμπεριλαμβανομένων ποντικιών, αρουραίων, βατράχων, χιμπατζήδων, μαϊμούδων, γουρουνιών, σκύλων, γατιών, κουνελιών, χάμστερς, ινδικών χοιριδίων, πιθήκων, ψαριών και πτηνών), χρησιμοποιούνται για πειράματα σε απορρυπαντικά, καθαριστικά και καλλυντικά κάθε χρόνο παγκοσμίως! Ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να υπολογιστεί, μιας και ποτέ δεν δίνουν οι εταιρείες τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων τους, για ευνόητους λόγους. Υπολογίζεται όμως ότι δίνουν μόλις το 10% των θυμάτων τους στη δημοσιότητα.Τα σκεπτόμενα-συναισθανόμενα ζώα που χρησιμοποιούνται σε πειράματα,αντιμετωπίζονται σαν τίποτα περισσότερο από εργαστηριακό εξοπλισμό μίας χρήσης.Είναι απίστευτο το πόσα προϊόντα καθαρισμού υπάρχουν και πόσες από τις εταιρείες είναι υπεύθυνες για τον βασανισμό αυτών των ζώων. Από αποσμητικά χώρου και σαπούνι πιάτων έως καθαριστικά για τζάμια και απορρυπαντικά πλυντηρίου, υπάρχουν πολλές εταιρείες που δοκιμάζουν τα χημικά τους σε ζώα.

Προσοχή θέλει επίσης στα συστατικά των καθαριστικών γιατί μπορεί να έχουν ζωικά παράγωγα όπως:

* Beeswax (κερί μελίσσας) * Whey (προέρχεται από αγελαδινό γάλα) * Caprylic acid (λίπος από αγελαδινό γάλα) * Tallow (αγελαδινό λίπος) * Glycerol (μπορεί να προέρχεται από ζωικά λίπη) * Steric acid (μπορεί να προέρχεται από ζωικά λίπη) * Lecithin (νευρικό ιστό) * Lauric acid (μπορεί να προέρχεται από ζωικά λίπη) * Myristic acid (μπορεί να προέρχεται από ζωικά λίπη) * Oleyl alcohols (προέρχεται από ψάρια)

Αλλάζουμε μικρές καθημερινές συνήθειες.

Αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για την ευημερία των ζώων και την υποστήριξη των εταιρειών που υποστηρίζουν τα δικαιώματά τους, τότε αξίζει να κάνουμε μια μικρή έρευνα για ότι αγοράζουμε. Υπάρχουν πλέον πολλές εναλλακτικές λύσεις.Προσαρμόζουμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις αξίες μας και την ηθική μας. Δεν είναι καθόλου δύσκολο.Έχουμε την επιλογή να πάρουμε από το ράφι ένα προϊόν vegan και cruelty free, αντί για κάποιο άλλο. Όσο περνάει ο καιρός η ζήτηση γίνεται μεγαλύτερη και μας είναι ακόμα πιο εύκολο να τα βρούμε στα σούπερ μάρκετ και άλλα μαγαζιά κοντά μας. Υπάρχουν πάντα κ οι παραγγελίες μέσω ίντερνετ, που κάποιους τους βολεύει πάρα πολύ. Όλο και περισσότερα super market και παντοπωλεία φέρνουν τουλάχιστον ένα προϊόν με πιστοποίηση cruelty free και vegan. Επίσης πολλά online καταστήματα.


Παρακάτω θα βρείτε απορρυπαντικά και καθαριστικά vegan και cruelty free:


Αρκάδι

Τα Ελληνικά, καινοτόμα, φυσικά απορρυπαντικά, προϊόντα καθαριότητας αλλά και προσωπικής περιποίησης & υγιεινής ΑΡΚΑΔΙ, αναγνωρίστηκαν ως 100% κατάλληλα για Vegan, από τον διεθνή οργανισμό «The Vegan Society», αφού δε φέρουν κανενός είδους ζωικό παράγωγο,συσκευάζονται σε χώρους που δε γίνεται επεξεργασία ζωικών προϊόντων ή και υποπροϊόντων ενώ τόσο η διαδικασία παραγωγής που ακολουθείται όσο και το ίδια τα τελικά προϊόντα, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.Πλέον τα γνωστά Ελληνικά προϊόντα ΑΡΚΑΔΙ, όπως το Family υγρό πλυντηρίου διπλής δράσης με λευκό σαπούνι (το πρώτο απορρυπαντικό & μαλακτικό μαζί), το Baby υγρό πλυντηρίου με πράσινο σαπούνι, το Baby μαλακτικό υγρό με φυσικό εκχύλισμα ελιάς, η Baby πράσινη σκόνη πλυντηρίου, αλλά και το Classic πράσινο Σαπούνι,εξελίσσονται και προσαρμόζονται όλο και περισσότερο στις ανάγκες του σήμερα για την αγνότητα, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και την αγάπη για τη φροντίδα των ρούχων και την καθαριότητα όλης της οικογένειας!Εκτός από την αναγνώριση τους ως 100% κατάλληλων για Vegan, περιέχουν 100% φυτικής προέλευσης βιοαποικοδομήσιμα συστατικά,είναι υποαλλεργικά & δερματολογικά ελεγμένα (ανά είδος), δεν προκαλούν ερεθισμούς,έχουν ισορροπημένο pH (ανά είδος), δεν περιέχουν συνθετικά ή άλλα τοξικά πρόσθετα και χρωστικές ουσίες και δεν έχουν ελεγχθεί ή δοκιμαστεί σε ζώα.Τα Ελληνικά, καινοτόμα, φυσικά απορρυπαντικά, προϊόντα καθαριότητας αλλά και προσωπικής περιποίησης & υγιεινής ΑΡΚΑΔΙ, είναι διαθέσιμα σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης των δικτύων των μεγάλων αλυσίδων Super Market αλλά και σε αρκετά e-shop.Παραδόσεις γίνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής επικράτειας.

ΟceaniQ ΑΒ Βασιλόπουλος

Μια νέα σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών σε οικολογική συσκευασία από μπουκάλια που προέρχονται από 100% ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα και Vegan σύσταση χωρίς ζωικά συστατικά.Το ΟceaniQ είναι ένα brand που σκέφτεται για εμάς πριν από εμάς. Μεριμνά για το μέλλον του πλανήτη, μεριμνά για καθαρότερες θάλασσες και για έναν βιώσιμο υδροφόρο ορίζοντα. Είναι ένα προϊόν σε μια οικολογική συσκευασία που έχει φτιαχτεί με σκέψη και συνείδηση. Υγρό γενικού καθαρισμού, υγρό τζαμιών, υγρό πιάτων, υγρό καθαρισμού μπάνιου, υγρό πλυντηρίου ρούχων και μαλακτικό ρούχων.

Ecos

Όλα τα προϊόντα τους είναι βίγκαν, για να βεβαιωθούμε αναζητούμε το σήμα της vegan society πάνω σε κάθε προϊόν ή στην περιγραφή του προϊόντος. Απορρυπαντικό πλυντηρίου, υγρό πλυντηρίου πιάτων, υγρό πιάτων, καθαριστικό τζελ πλυντηρίου πιάτων, καθαριστικό γενικής χρήσης, σαπούνι χεριών, καθαριστικό για φρούτα και λαχανικά, απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων για μωρά, υγρό για μπιμπερό και σετ φαγητού και άλλα.Υπάρχουν σε σούπερμάρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.Στον ιστότοπο τους αναφέρουν τα σημεία πώλησης των προϊόντων σε κάθε πόλη της Ελλάδας αλλά γίνεται και παραγγελία μέσω της ιστοσελίδας για άμεση παραλαβή στον χώρο σας.

Τα βρίσκουμε σε super market My Market, Super Market Thanopoulos, SUPERMARKET ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Σκλαβενίτης, καθώς και σε βιολογικά μαγαζιά.

Egreeno

Όλα τα προϊόντα τους είναι βίγκαν απορρυπαντικό ρούχων, μαλακτικό ρούχων, υγρό πιάτων, καθαριστικό δαπέδου, υγρό χεριών, πολυκαθαριστικό γενικής χρήσης.Υπάρχουν σε Σούπερμάρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.Γίνεται παραγγελία μέσω του ιστιότοπου τους για άμεση παραλαβή στον χώρο σας.Το 3% των καθαρών εσόδων των απορρυπαντικών egreeno προσφέρεται στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία Τ.Ο.Μ.Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ιστότοπο της εταιρείας.

Bio d

Τα ασυμβίβαστα πρότυπα μας έχουν αναγνωριστεί από πολλά βραβεία με την πάροδο των ετών και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζονται από την Cruelty Free International, την Vegan Society και την Allergy UK.Μας ενδιαφέρει πραγματικά τι συμβαίνει με τα προϊόντα μας και πρόσφατα κάναμε αλλαγές στη συσκευασία στην οποία μπαίνουν.Πάντα χρησιμοποιούσαμε ελάχιστες, ανακυκλώσιμες συσκευασίες, αλλά τώρα έχουμε προχωρήσει περισσότερο και παρουσιάσαμε δοχεία κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο υλικό σε όλη τη γκάμα μας.Το ανακυκλωμένο υλικό είναι κατασκευασμένο από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια που διαφορετικά θα είχαν καταλήξει σε χώρο υγειονομικής ταφής. Προσφέρουμε επίσης σταθμούς επαναπλήρωσης για να περιορίσουμε τα απόβλητα στο ελάχιστο, αλλά εάν δεν μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τα δοχεία μας, η ανακυκλωμένη συσκευασία μπορεί και πάλι να ανακυκλωθεί.

Seventh generation


Όλα τα προϊόντα τους είναι βίγκαν υγρό απορρυπαντικό, υγρό απορρυπαντικό μωρών, καθαριστικό πιάτων, πολυκαθαριστικό spray, spray για το μπάνιο. My Market  , e-Fresh.gr  , smile-pharmachy.gr ​Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ιστότοπο της εταιρείας.

Astonish

Όλα τα προϊόντα τους είναι βίγκαν.Αντιβακτηριδιακά, Καθαριστικά Ρούχων, Καθαριστικά Πιάτων, Καθαριστικά Μπάνιου, Καθαριστικά Κουζίνας, Γενικής χρήσης, Αυτοκινήτου, Κρεμοσάπουνα και άλλα.Στον ιστότοπο τους αναφέρουν τα σημεία πώλησης των προϊόντων σε κάθε πόλη της Ελλάδας αλλά γίνεται παραγγελία και μέσω της ιστοσελίδας για άμεση παραλαβή στον χώρο σας.

2,923 views0 comments
©© Copyright
©© Copyright
bottom of page