top of page

Vegan22 Greece Podcast Challenge

Updated: Jun 3, 2021

Η ομάδα Vegan 22 είναι μια πρόκληση 22 ημερών αποκλειστικά Vegan διατροφής για μια μετάβαση προς ένα Vegan τρόπο ζωής. Μέσα από μία ομάδα vegan μεντόρων, διατροφολόγων και ειδικών συμβούλων, με καθημερινές συνταγές από τους σεφ της ομάδας, συμβουλές διατροφής, υλικό για ηθική περιβάλλον και υγεία με καθοδήγηση και πολλά άλλα σας βοηθάμε να μεταβείτε σε vegan τρόπο ζωής. Γνωρίζουμε πλέον ότι η διατροφή είναι υπεύθυνη για το 25% των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλεί κάθε άτομο, με την αλληλεξάρτηση μεταξύ της διατροφής και του περιβάλλοντος είναι αμφίδρομη. Στην ομάδα της πρόκλησης ενημερώνουμε για ένα less waste, zero waste τρόπο ζωής,πως να μειώσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα, την κομποστοποίηση, αλλά και για ηθική, βιώσιμη μόδα, έτσι ώστε οι challengers να αποκτήσουν γνώσεις και κίνητρα για ένα συνολικά πιο βιώσιμο τρόπο ζωής σεβόμενοι τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Το Vegan22 Greece Challenge έχει πλέον το δικό του podcast.


Ένα podcast challenge της RADCAST.GR


Κάθε μέρα (για 22 μερες) θα σας δίνονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να ακολουθήσετε μία vegan διατροφή.


Ευχαριστούμε την Lady Papaya που δάνεισε τη φωνή της αλλά και για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα μας!

Ακούγοντας το κάθε νέο επεισόδιο που θα βγαίνει στο Radcastgr μπορείς να καταφέρεις μέσα σε 22 μέρες να γίνεις vegan ή τουλάχιστον να εμπνευστείς για να αλλάξεις τη διατροφή σου και τον τρόπο που ζεις.


Άκουσε το τώρα! Σήμερα!1) Τι είναι το Vegan 22 Greece Challenge και τι είναι Βιγκανισμός


Άκουσέ το εδώ!

https://radcast.gr/episode/vegan-22-podcast-part-1/2) Στη δεύτερη μέρα του πρώτου vegan podcast challenge στην Ελλάδα "Πώς Να Γίνεις Vegan Σε 22 Μέρες" η Lady Papaya παίρνει βαθιές ανάσες και εξηγεί τη συνωμοσία της αγελάδας.Τη δεύτερη μέρα του Vegan 22 Podcast Challenge στο Radcastgr μαθαίνουμε γιατί είσαι εθισμένος με τα γαλακτοκομικά και με τι μπορείς να τα αντικαταστήσεις, αλλά και γιατί η γαλακτοβιομηχανία είναι σίγουρα ένας κόσμος σκληρός και ολέθριος. Ο Χοακίν Φοίνιξ θα συμφωνήσει μαζί της γιατί αυτά τα πλάσματα δεν είναι τροφή, είναι ζωή.

Άκουσέ το εδώ!

https://radcast.gr/.../vegan-22-2i-mera-i-synomosia-tis.../

Διάβασε το άρθρο εδώ

https://radcast.gr/den-einai-trofi-einai-zoi-i-olethria-synomosia-tis-ageladas/?fbclid=IwAR3QBel3KnZ3cO4seFnWwBkmVr_p4Y3CCSxMIs6r63X5Gqty_scghi5qVDc


3) Θέλεις να σώσεις τον κόσμο;

Βγάλε την κάπα του Superman ή της Wonder Woman, δεν θα τις χρειαστείς.

Η διατροφή είναι υπεύθυνη για το 25% των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλεί κάθε άτομο και προφανώς η αλληλεξάρτηση μεταξύ της διατροφής και του περιβάλλοντος είναι αμφίδρομη.Οπότε, η σωτηρία του πλανήτη ξεκινά από το πιάτο σου. Η 3η μέρα του Vegan 22 Podcast Challenge έχει ένα μυστικό για το πώς να καταναλώνεις λιγότερο νερό όταν μαγειρεύεις μακαρόνια.


Go vegan! Πάτα play!

https://bit.ly/3wtu1vI


Διάβασε το άρθρο εδώ

https://radcast.gr/sustainable-food-pos-mporeis-na-soseis-to-perivallon-apo-tin-koyzina-soy/


4)Την Τέταρτη μέρα του Vegan 22 Greece Podcast Challenge στη Radcastgr ακούμε το τέλειο tip για να φτιάχνουμε φανταστικά smoothies! Πάρε το σμούθι που έμαθες να φτιάχνεις σήμερα και έλα να μάθουμε τι σημαίνει σπισισμός. Ίσως να μπορέσει να χωνέψεις όλη την πληροφορία πιο εύκολα.


Σίγουρα αγαπάς τα ζώα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορεί κάποιος να κλαίει βλέποντας ένα βίντεο ή από μια είδηση σχετικά με ένα κακοποιημένο σκυλί, αλλά δεν αισθάνεται καμία μετάνοια για την κατανάλωση μιας μπριζόλας γνωρίζοντας ότι είναι ένα κομμάτι από ένα μοσχαράκι ή ένα γουρούνι που σκοτώθηκε για αυτό;Η απάντηση είναι σπισισμός. Ο σπισισμός είναι μια λανθασμένη πεποίθηση ότι ένα είδος είναι πιο σημαντικό από ένα άλλο. Αυτή η τοξική νοοτροπία είναι βαθιά ριζωμένη στην κοινωνία μας και οδηγεί σε κάθε είδους αρνητικές συνέπειες.


Άκουσε το τώρα! Σήμερα! Εδώ https://radcast.gr/.../vegan-22-4i-mera-ti-einai-o.../ Διάβασε το άρθρο εδώ https://radcast.gr/sigoyra-agapas-ta-zoa-o-spisismos-kai.5)Την πέμπτη μέρα του vegan podcast challenge με την ομάδα Vegan 22, η Lady Papaya απαντάει στο πιο επίμονο ερώτημα που δέχονται οι βίγκαν.

Kαι από που παίρνεις τη Β12 σου;

Άτομα που υπερασπίζονται την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, χρησιμοποιούν δύο επιχειρήματα όσον αφορά την υγεία τις πρωτεΐνες και την Βιταμίνη Β12. Πλέον πολλοί άνθρωποι δέχονται ότι οι φυτικές τροφές είναι μια πιο υγιεινή πηγή πρωτεϊνών, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών της υγείας, μπερδεύονται για την Β12. Είναι αλήθεια ότι τα ζωικά προϊόντα περιέχουν Β12 και οι vegans διατρέχουν κίνδυνο ανεπάρκειας Β12, αλλά η απορρόφηση της Β12 από ζωικά προϊόντα είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία και τα άτομα που τρώνε κρέας μπορεί να διατρέχουν τον ίδιο ή μεγαλύτερο κίνδυνο για ανεπάρκεια Β12.

Η μελέτη του Framingham Offspring διαπίστωσε ότι το 39 τοις εκατό του γενικού πληθυσμού μπορεί να βρίσκεται στο χαμηλό φυσιολογικό και ανεπαρκές εύρος επιπέδων Β12 στο αίμα και δεν ήταν μόνο χορτοφάγοι ή ηλικιωμένοι.Ένας στους έξι κρεατοφάγους ηλικίας από 26 έως 83 ετών είχαν έλλειψη Β12.


Τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα αίματος Β12 είναι εκείνα που παίρνουν συμπληρώματα Β12.Οι βίγκαν παίρνουν την Β12 τους από την ίδια πηγή με κάθε άλλο ζώο στον πλανήτη από μικροοργανισμούς, χωρίς να προκαλέσουν ταλαιπωρία σε οποιοδήποτε αισθανόμενο ον ή να προκαλέσουν περιβαλλοντική ζημία. Οι βίγκαν που χρησιμοποιούν επαρκείς ποσότητες εμπλουτισμένων τροφίμων και συμπληρωμάτων Β12 είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από ανεπάρκεια Β12 από τον τυπικό άνθρωπο που τρώει κρέατος, είναι πιο αποτελεσματικό να παραλείψετε απλώς τα ζώα και να πάρετε το Β12 απευθείας από συμπληρώματα.


Πάτα play!

https://bit.ly/34phe1g

Διαβάστε περισσότερα εδώ

https://www.vegan22greece.gr/.../%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80...

Την έκτη μέρα του Vegan 22 Greece Podcast Challenge στη Radcastgr η Lady Papaya μιλάει για μια διατροφή γεμάτη χρώμα.

Πώς είναι να τρως το ουράνιο τόξο;

Τι γεύση έχουν τα χρώματα της Ίριδας και τι θα μου συμβεί αν τρώω πολλές κόκκινες τροφές; Τι σημαίνει τρώω έχοντας σαν κανόνα τα χρώματα του ουράνιου τόξου;


Μια διατροφή πλούσια σε χρώματα θα δώσει την ευεξία και ενέργεια που χρειαζόμαστε, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στους έντονους ρυθμούς και τις αυξημένες υποχρεώσειςΜια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία σε χρώματα, θα προστατέψει και θα θωρακίσει τον οργανισμό έναντι του στρες και των επιβαρυντικών παραγόντων με τους οποίους ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά. Δεδομένου ότι μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει τόσο ποικίλη σειρά («θρεπτική ποικιλομορφία») όσο και πυκνή συγκέντρωση θρεπτικών ουσιών («θρεπτική πυκνότητα») αξίζει να εκτιμηθούν οι διάφορες φυτοθρεπτικές χρωστικές ουσίες που περιέχονται σε ένα τρόφιμο ως τρόπος κατανάλωσης περισσότερα «πυκνότητα χρώματος».

Αυτά τα τρόφιμα που έχουν περισσότερες από μία κατηγορίες φυτοθρεπτικών συστατικών και ίσως πιο αντίστοιχα χρώματα («μεγαλύτερη πυκνότητα χρώματος») θα είναι εκείνα που θα ήταν πιο επιθυμητά για συμπερίληψη στη διατροφή.Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει σχέση με τα χρώματα των φρούτων και των λαχανικών και τις επιπτώσεις τους στο σώμα. Με βάση ερωτηματολόγια συχνότητας τροφίμων, δημογραφικά στοιχεία, ανθρωπομετρία και βιοχημικά μέτρα, διαπιστώθηκε ότι η υψηλότερη πρόσληψη κόκκινων / μωβ φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με χαμηλότερο βάρος και κοιλιακό λίπος και κίτρινα, πράσινα και λευκά φρούτα και λαχανικά συσχετίστηκαν με παράμετροι λιπιδίων.


Περισσότερα στο επεισόδιο της ημέρας.

Ακουσέ το εδώ https://bit.ly/3p4PM2G

Διάβασε το άρθρο εδώ https://www.vegan22greece.gr/.../%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE...


Την έβδομη μέρα του Vegan 22 Greece Podcast Challenge στη Radcastgr, η Lady Papaya μιλάει για το τόφου. Μερικοί άνθρωποι ακούν τη λέξη βίγκαν και αμέσως σκέφτονται τόφου. Μόνο αυτό τρώμε, ε? Χα χα φυσικά και όχι αλλά είναι καλό να το γνωρίσουμε και να πειραματιστούμε με αυτό.Χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε ένα λαχταριστό γεύμα.

Σημερα μαθαίνουμε και για τα κοτόπουλα, τα πιο κακοποιημένα ζώα του πλανήτη από τον άνθρωπο. Κάθε χρόνο 51.4 δισεκατομμύρια κοτόπουλα παγκοσμίως, εκκολάπτονται τεχνητά και σφάζονται όταν είναι μόλις 42 ημερών. Η φυσιολογική διάρκεια ζωής ενός κοτόπουλου είναι 10-15 χρόνια.Τα κοτόπουλα που εκτρέφονται για το κρέας τους είναι αναμφισβήτητα τα πιο γενετικά τροποποιημένα από όλα τα ζώα, καθώς εξαναγκάζονται να αναπτυχθούν 65 φορές γρηγορότερα απ’ ότι θα έκαναν κανονικά τα σώματά τους, και η βιομηχανία διαρκώς αναζητά τρόπους για να αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξής τους. Σε λιγότερο από 60 χρόνια, ο αριθμός των έτοιμων για σφαγή κοτόπουλων εκτινάχθηκε 1400% , από 580 εκατομμύρια που ήταν το 1950 σε περίπου 9 δισεκατομμύρια σήμερα. Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές θανατώνονται 140 κοτόπουλα ανά λεπτό και τα σφαγεία γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικές μηχανές θανάτωσης με τη λιγότερη κυβερνητική επέμβαση από ποτέ.

Ας το αλλάξουμε. Go vegan, πάτα play! https://bit.ly/3vz3nl2

Διάβασε το άρθρο εδώ https://www.vegan22greece.gr/.../%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA...


Την όγδοη μέρα του πρώτου ελληνικού vegan podcast challenge της Radcastgr με την ομάδα Vegan 22 Greece, η Lady Papaya μιλάει για την υπερτροφή των vegan, που δεν είναι άλλη από τα όσπρια και αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις “άβολες” καταστάσεις μετά την κατανάλωση τους, για να αποφύγετε το “πρήξιμο”.

Στο σημερινό επεισόδιο η Lady Papaya εξηγεί τι είναι οι ολιγοσακχαρίτες, μιλάει για τις ποικιλίες φασολιών που φαίνεται να παράγουν περισσότερα αέρια από άλλες και μοιράζεται κάποια tips για καλύτερη απόλαυση χωρίς "κόστος."