top of page

Τι είναι το VEGAN 22 GREECE;

Η ομάδα Vegan 22 είναι μια πρόκληση 22 ημερών αποκλειστικά Vegan διατροφής για μια μετάβαση προς ένα Vegan τρόπο ζωής. Μέσα από μία ομάδα vegan μεντόρων, διατροφολόγων και ειδικών συμβούλων, με καθημερινές συνταγές από τους σεφ της ομάδας, συμβουλές διατροφής, υλικό για ηθική περιβάλλον και υγεία με καθοδήγηση και πολλά άλλα σας βοηθάμε να μεταβείτε σε vegan τρόπο ζωής.

Γνωρίζουμε πλέον ότι η διατροφή είναι υπεύθυνη για το 25% των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλεί κάθε άτομο, με την αλληλεξάρτηση μεταξύ της διατροφής και του περιβάλλοντος είναι αμφίδρομη. Στην ομάδα της πρόκλησης ενημερώνουμε για ένα less waste, zero waste τρόπο ζωής,πως να μειώσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα,την  κομποστοποίηση, αλλά και για ηθική βιώσιμη μόδα, έτσι ώστε οι challengers να αποκτήσουν γνώσεις και κίνητρα για ένα συνολικά πιο βιώσιμο τρόπο ζωής σεβόμενοι τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Η πρόκληση 22 ημερών απαιτεί μια συμβολική δωρεά 10 ευρώ!

Γιατί ζητάμε να δωρίσετε στην πρόκληση;

Η πρόκληση των 22 ημερών ιδρύθηκε από εθελοντική πρωτοβουλία με σκοπό την καταρτισμένη διάδοση του βιγκανισμού σε όλην την Ελλάδα. Παίρνοντας μέρος στην πρόκληση των 22 ημερών με τη χρηματική σας συμβολή μας βοηθάτε στο να διαδώσουμε το μήνυμα του βιγκανισμού μέσα από διαφημιστικές και ενημερωτικές καμπάνιες τις οποίες ετοιμάζουμε για τα επόμενα χρόνια. Με την πρόκληση να έχει αναγνωρίσει μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο της ίδρυση της και με τόσα άτομα να δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον, σκοπός μας είναι να την κάνουμε γνωστή πανελλαδικά και να αναδείξουμε ότι η μετάβαση με καταρτισμένο και επιστημονικό υλικό δεν είναι δύσκολη.

Ο Προσωπικός σας Μέντορας

Η ομάδα δουλεύει με προσωπικούς μεντορες που συμβουλεύουν καθ΄όλη τη διάρκεια της πρόκλησης. Η ομάδα Vegan 22 Greece ιδρύθηκε με σκοπό να προσφέρει ένα θετικό και υποστηρικτικό περιβάλλον υπέρ του βιγκανισμού, όπου τα μέλη σέβονται και μαθαίνουν το ένα από το άλλο.

Το κλειδί της επιτυχίας της Ομάδας Vegan 22 βρίσκεται στο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει για τα μέλη μας.

Τι είναι ο βιγκανισμός;

«Ο βιγκανισμός είναι μία φιλοσοφία κι ένας τρόπος ζωής που αποσκοπεί στον αποκλεισμό – στο μέτρο του δυνατού και εφικτού – κάθε μορφής εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων για την παραγωγή φαγητού, ρουχισμού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο και κατ’ επέκταση, προάγει την ανάπτυξη και χρήση εναλλακτικών προϊόντων χωρίς ζωικά συστατικά, προς όφελος των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος.

Διατροφικά, υποδηλώνει μία πρακτική αποκλεισμού όλων των προϊόντων που προέρχονται εξολοκλήρου (κρέας) ή εν μέρει (γαλακτοκομικά / αυγά/μέλι) από τα ζώα».

Γιατί Vegan;

Για τα ζώα:

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα ζώα είναι να να το κάνουμε με τις διατροφικές μας επιλογές.Ως καταναλωτές δεν υποστηρίζουμε με τα χρήματα μας εταιρείες που εκμεταλλεύονται ζώα και πειραματίζονται με αυτά.

Για το περιβάλλον:

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό γεωργίας και τροφίμων η εκτροφή των ζώων αποτελεί κύρια αιτία της οικολογικής κρίσης, είναι υπεύθυνη για την αποψίλωση των δασών, για τις εκπομπές του φαινομένου του θερμοκηπίου,για την μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και για τις ελλείψεις σε νερό. Η πρόκληση Vegan 22 είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μεταβείτε σε μια βιώσιμη διατροφή για τη δική σας ευημερία αλλά και για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Για την υγεία μας:

Όλοι θέλουμε να είμαστε πιο υγιείς και το ταξίδι για καλύτερη υγεία αρχίζει από το πιάτο μας.Τα ζωικά προϊόντα περιέχουν κορεσμένα λίπη, χοληστερίνη, τοξίνες αλλά και βακτήρια από τα κόπρανα των ζώων.

Η πρόκληση Vegan 22 είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να εμπλουτίσετε την διατροφή σας με ποικιλία λαχανικών, φρούτων, δημητριακών και οσπρίων και να μάθετε πώς το υγιεινό φαγητό μπορεί να είναι γευστικό αλλά και ικανοποιητικό.

Ποιους αφορά το Vegan 22 Greece;

Άτομα που είναι έτοιμα να ακολουθήσουν έναν Vegan τρόπο ζωής και χρειάζονται ενημέρωση και βοήθεια. Άτομα που έχουν κάνει ήδη την μετάβαση και θέλουν βοήθεια ή καθοδήγηση. Άτομα που θέλουν απλά να δοκιμάσουν μια plant-based διατροφή και να ενημερωθούν για τον Vegan τρόπο ζωής.

Για ποιον ΔΕΝ είναι το Vegan22 Challenge?

  1. Ανήλικα άτομα κάτω των 18 -παιδιά.

  2. Εγκυμονούσες και Θηλάζουσες γυναίκες.

  3. Η ομάδα απαιτεί καθημερινή παρακολούθηση για σωστή ενημέρωση για αυτό όσοι ενδιαφέρεστε φροντίστε να λάβετε μέρος μόνο αν έχετε χρόνο να παρακολουθήσετε το καθημερινό μας πρόγραμμα.

  4. Σε κάθε άτομο που παίρνει την πρόκληση ανατίθεται ο προσωπικός του μέντορας, συνεπώς άτομα τα οποία δεν συμφωνούν με αυτό ή αδυνατούν να έχουν επαφή με τον μέντορα τους δεν τους αφορά η πρόκληση.

  5. Το πρόγραμμα Challenge 22 δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως αντικατάσταση για προσωπική διαβούλευση με έναν διατροφολόγο που ειδικεύεται στη vegan διατροφή, όταν αντιμετωπίζετε μια παθοφυσιολογική κατάσταση.

  6. Ανορεξία, βουλιμία ή άλλη διατροφική διαταραχή. Δύο ιατρικές καταστάσεις για τις οποίες δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη. Μια παρούσα διατροφική διαταραχή, αλλά και μια παρελθούσα, είναι μια κατάσταση που απαιτεί στενή προσωπική καθοδήγηση από έναν επαγγελματία ενώ περνάει διατροφικές αλλαγές, και το πρόγραμμα Challenge δεν μπορεί να προσφέρει αυτό το είδος καθοδήγησης.

  7. Ιατρικές καταστάσεις ( πχ. καρκίνος, διαβήτης κλπ.). Η vegan διατροφή μπορεί να είναι υγιής σε κάθε ιατρική κατάσταση και σε μερικές καταστάσεις να είναι ένα πλεονέκτημα. Ωστόσο, αν έχετε ένα ιατρικό ζήτημα που επηρεάζει τη διατροφή σας, είναι σημαντικό να κάνετε τη μετάβαση σας στο βιγκανισμό με τη καθοδήγηση ενός διατροφολόγου και γιατρού που ειδικεύονται στο βιγκανισμό και ακόμα καλύτερα στη παθολογική σας κατάσταση.

  8. Δυστυχώς, η πρόκληση δεν είναι κατάλληλη για άτομα με Crohn's / Colitis, αφού οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις ασθένειες χρειάζονται προσωπική διατροφική διαβούλευση όταν μεταβαίνουν στον βιγκανισμό. Ο βιγκανισμός μπορεί να είναι κατάλληλος για τους περισσότερους ανθρώπους με αυτές τις ασθένειες (και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να βοηθήσει στην παράταση της ύφεσης), αλλά η μετάβαση συνήθως γίνεται καλύτερα σταδιακά και προσεκτικά.

  9. Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Η vegan διατροφή μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει σε περιπτώσεις δυσφορίας του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, μια δραστική / γρήγορη αλλαγή στη διατροφή σας μπορεί μερικές φορές να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας. Συνήθως, για άτομα με προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, είναι καλύτερο να μεταβείτε σταδιακά και με προσωπική καθοδήγηση από έναν επαγγελματία που ειδικεύεται στη vegan διατροφή και τα πεπτικά θέματα. Για το σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ομάδα για τη μετάβαση σας στη vegan ηθική και το vegan τρόπο ζωής, συνταγές και tips, αλλά πρέπει να το κάνετε προσεκτικά με βάση τα συμπτώματα του πεπτικού σας συστήματος. Η πρόκληση 22 ημερών δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως αντικατάσταση για προσωπική διαβούλευση με ένα διατροφολόγο που ειδικεύεται στο τομέα αυτό.

  10. Μια Vegan υγιεινή διατροφή μπορεί να επιφέρει θετικά οφέλη σε σχεδόν οποιαδήποτε ιατρική πάθηση και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να βελτιώσει μια νόσο. Ωστόσο, εάν έχετε κάποιο άλλο υποκείμενο θέμα υγείας το οποίο επηρεάζει την διατροφή σας, είναι σημαντικό να κάνετε τη μετάβαση σας σύμφωνα με τις συμβουλές και οδηγίες διατροφολόγου που ειδικεύεται στην Vegan διατροφή και, ακόμα καλύτερα, στην συγκεκριμένη πάθησή σας

bottom of page