top of page

Καλλιόπη Σ.

''Το κλίμα ήταν άκρως φιλικό και υποστηρικτικό. Οι πληροφορίες απλές λιτές και κατανοητές, χωρίς βιντεάκια τρόμου. Ξεκίνησα θέλοντας να δοκιμάσω το πώς θα ήταν να είμαι βιγκαν και εν τέλει παρέμεινα. Ένας χρόνος μετά και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη, πραγματικά. Θα είχα γίνει βιγκαν ούτως ή άλλως, καθώς η σκέψη ήταν στο μυαλό μου για χρόνια. Όμως με την ομάδα πιστεύω ήταν πιο εύκολο, λόγω της κατανόησης, της πληροφορίας και της αίσθησης της κοινότητας''.

Νίκος Μ.

''Φοβερή εμπειρία! Γνωρίζεις άτομα με διαφορετικές συνήθειες που έχουν πολλα να σου δείξουν, μαθαίνεις καινούριες συνταγές και διατροφικές συνήθειες. Η καθημερινότητά φυσικα και αλλάζει και πιστεύω προς το καλυτερο γιατί μιλάμε για μια πιο υγιεινή διατροφή που σου δίνει πολλά καλά. Θα 
 σύστηνα  την πρόκληση και σε άλλους!! Στην αρχή μπορεί να υπήρχε γκρίνια αλλά πιστεύω ότι όταν κάποιος το δοκιμάσει βλέπει την διαφορά!''.

Μαριλένα Σ.

''Η εμπειρία του Challenge ήταν καταπληκτική και αξέχαστη, γιατί γνώρισα υπέροχους ανθρώπους μέσα αυτό, έμαθα πολλά πράγματα που δεν γνώριζα και περισσότερο μου άρεσε γιατί το διασκέδασα, ήταν πολύ ευχάριστη εμπειρία για εμένα. Άλλαξε τελείως την καθημερινότητα μου, εκτός από την διατροφή, δηλαδή να τρώω vegan φαγητό, η καθημερινότητα έγινε πιο «συνειδητή» δηλαδή να αγοράζω λιγότερο πλαστικό, vegan καλλυντικά/προϊόντα, να μαθαίνω και να δοκιμάζω καινούργια λαχανικά κ.α., πιο zero-waste lifestyle!  Έχω  ήδη συστήσει την προκληση σε αρκετούς φίλους και οι κύριοι λόγοι είναι το ότι μπορείς να έχεις έναν μέντορα να σε βοηθάει , έχεις ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα και μοιράζεσαι τα πάντα, απορίες, ιδέες, συμβουλές''.

Αθηνά Θ.

''Συμμετείχα στο challenge 1 χρόνο πριν περίπου. Είμαι πάρα πολυ ικανοποιημένη τόσο από την εμπειρία του challenge τις 22 μέρες που κράτησε , όσο και από όλο το υπόλοιπο διάστημα έως και σήμερα. Το challenge με βοήθησε να κάνω την μετάβαση από vegetarian σε vegan και να παραμείνω vegan ως σήμερα , να κάνω τη σύνδεση όσον αφορά τα γαλακτοκομικα και το ευρύτερο vegan lifestyle. Γνώρισα ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ εκείνο το διάστημα, μου έλυσαν πολλές απορίες, και μου έδωσαν τα εφόδια που χρειαζόμουν για να μπορέσω να καλύψω τις ανάγκες μου μετέπειτα. Νομίζω ότι αυτό ήταν και το καλύτερο κομμάτι του challenge--η επαφή με όμορφους και δυνατούς ανθρώπους απο όλες τις απόψεις. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτή την ευκαιρία, πραγματικά ήσασταν η αφορμή για να κάνω αυτή την μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου και να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου και να την υπερασπιστώ. Φυσικά και θα σύστηνα την πρόκληση σε φίλους μου διότι με πολύ όμορφο και ομαλό τρόπο, φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στον βιγκανισμό''.

Θάλεια Τ.

''Συμμετείχα στο challenge 1 χρόνο πριν περίπου. Είμαι πάρα πολυ ικανοποιημενη και ευτυχής τόσο από την εμπειρία του challenge τις 22 μέρες που κράτησε , όσο και από όλο το υπόλοιπο διάστημα έως και σήμερα. Το challenge με βοήθησε να κάνω την μετάβαση από vegetarian σε vegan και να παραμείνω vegan ως σήμερα . Γνώρισα ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ εκείνο το διάστημα, μου έλυσαν πολλές απορίες, και μου έδωσαν τα εφόδια που χρειαζόμουν για να μπορέσω να καλύψω τις ανάγκες μου .Νομίζω ότι αυτό ήταν και το καλύτερο κομμάτι του challenge η επαφή μου με την μέντορά μου, με την οποία έχουμε συνεχής επαφές, φίλη μου πια!!! Προσπαθώ να συστήσω τρόπους, υλικό, και να ενημερώσω για την άμεση ανάγκη μας πια της αλλαγής σε αυτόν τον τρόπο όχι μόνο διατροφής αλλά και σκέψης σε φίλους ή γνωστούς και θεωρώ ότι κάτι έχω πετύχει...!!!''.

Γιώργος Π.

''Ήμουνα 7 χρόνια vegetarian και πέρυσι τον Απρίλιο πήρα την απόφαση να κάνω τη μετάβαση σε vegan. Στα πρώτα βήματά μου, μαθαίνω για το Vegan Life Festival που θα γινόταν στη Θεσσαλονίκη. Η συναναστροφή με ανθρώπους που είχαν κάνει ήδη τη μετάβαση και οι πληροφορίες που αποκόμισα ήταν εκπληκτικές. Εκεί λοιπόν έμαθα για το Vegan 22 challenge. Παίρνοντας λοιπόν μέρος στο συγκεκριμένο challenge, απευθείας ένιωσα ότι βρίσκομαι μέσα σε μια οικογένεια όπου υπάρχει διάχυτο το συναίσθημα της αγάπης. Η καθημερινή επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας με βοήθησε να έχω μια ομαλή μετάβαση. Μπορώ πλέον περήφανα να πω ότι είμαι σχεδόν ένα χρόνο vegan. Έχει αλλάξει άρδην η κοσμοθεώρηση πολλών πραγμάτων. Η καθημερινότητά μου είναι γεμάτη ενέργεια, αγάπη για όλα τα πλάσματα αυτού του υπέροχου πλανήτη! Έχω προτείνει ήδη σε φίλους μου το challenge και φυσικά θα το ξαναπροτείνω!!
Η δουλειά που γίνεται είναι τέλεια!!!''.

Ευχαριστώ όλη την ομάδα, τους συντονιστές και τους μέντορες για αυτή την όμορφη εμπειρία! Πράγματι το υλικό ήταν πάρα πολύ αναλυτικό,οι συνταγές η μία ποιο νόστιμη από την άλλη και αρκετά εύκολες! Ήταν απόλαυση να μαγειρεύω έτσι για μένα και τους φίλους μου! Μεντορισα μου,σε ευχαριστώ για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη και για τις συμβουλές! Ήξερα ήδη ότι αυτός ο τρόπος ζωής κ διατροφής μου ταιριάζει τώρα σιγουρεύτηκα! Ευχαριστώ για όλα και χάρηκα που ήμουν μέρος αυτής της ομάδας! Σας αφήνω με ένα νόστιμο vegan burger για το κλείσιμο της πρόκλησης! Καλή συνέχεια σε όλους!

Θεανώ

Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για όλες τις πληροφορίες στη σελίδα (πολλές μέρες ήταν πολύ περισσότερες απ ότι είχα χρόνο να διαβάσω!), για την έμπνευση με συνταγές και για την υποστήριξη από την μέντορα μου.

Όχι μόνο με θέματα διατροφής αλλά και με συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσω την οικογένεια που δεν καταλαβαίνουν αυτή την απόφαση μου. Με την βοήθεια σας η αλλαγή ήταν πολύ πιο εύκολη απ ότι περίμενα αρχικά και σίγουρα δεν θα γυρίσω πίσω στην παλιά μου διατροφή!

                                                               Έλενα

bottom of page